Адвокат Стефан Сотиров: Литекс ползва базите на ЦСКА незаконосъобразно

Публикувано на: 06.11.2017 15:52

Автор: Проспорт.бг

©Проспорт.бг
Членът на УС на ЦСКА 1948, адвокат Стефан Сотиров, коментира въпроса с базите на ЦСКА. Както е известно, в близко бъдеще ще се проведе конкурс за стадион "Българска армия" и спорния комплекс в Панчарево. В момента въпросните съоръжения се ползват от ЦСКА-София.

"Видяхме доста обезпокоителни неща в споразуменията между Литекс и Министерството на спорта, които бяха публикувани. Въпросът с подобренията е доста интересен и трябва да му бъде обърнато задълбочено внимание. Някои от тези подобрения са направени по времето, когато базата все още не бе дадена на Литекс.

Преди сключването на договора беше проведена футболна среща, нещо като представяне на отбора, което значи, че новият терен вече е бил готов. На каква база тогава новият терен се записва на новото дружество и се приспада от сметката им. Говоря за мача с Удинезе през лятото на 2016 година. Касае се за имоти, които са публично държавна собственост. Трябва да се задават въпроси.

Съзираме нередности в тези споразумения и затова подадохме молба до държавните институции. Тези споразумения са заобикалящи закона. Те не почиват на никакво законово основание! В момента Литекс, наричащ се вече ЦСКА-София, използва базите незаконосъобразно.

Искаме предстощият търг за базите да бъде проведен при възможно най-прозрачните условия.

Намираме се в нещо като "Параграф 22". Голяма част от хората, които подкрепят ЦСКА-София, го правят заради 3 фактора: този отбор използва стадион "Българска армия", играе в Първа лига и използва емблемата на ЦСКА. И за трите фактора имаме съмнения в редовността им.

Все още не е платена държавната такса за емблемата - в размер на 15 лева. Вече 2-3 месеца се протаква във времето. Отдавна ни предричат кончина, но ние съществуваме и водим в класирането на Трета лига. Развиваме се малко по малко. Не съществуваме, за да пречим на някой друг.

Ние вярваме, че сме приемник на ЦСКА. Онзи клуб сам заяви пред УЕФА и КАС, че е Литекс. Нека уважаваме правото на всеки да се самоопределя. Ние започнахме от най-ниското ниво на футбола, както е редно и честно. Естествено, че се интересуваме от факта, че в момента на "Армията" и Панчарево има друг отбор, дошъл от друг град. Но този клуб не ни интересува", каза адвокат Сотиров в студио "Дерби".

Забележка: Информацията е на Спортал.бг