Нямам предвид негрите

Публикувано на: 07.11.2017 16:07

Автор: Петьо Костадинов - Полковника

©Проспорт.бг
Петьо Костадинов- Полковника
Преди дни ЦСКА посрещна Пирин Разлог в доста завързан мач на Югозападната "Бундеслига".

Гостите се представиха с двама африканци, единият от които вкара гола за тях, а другият със сигурност бе по-добър, поне от половината, играчи в професионалния футбол.

Думата ми е не е за форми на расизъм или фалшиви патриотарски крясъци. А за отговорност към поколението и поколенията.

Разлог е град в сърцето на област, която по ген и традиция е синоним на български футбол. Какво остава за другите!?

За организацията на работата и качеството на тренировъчния процес ще ви дам някои разтърсващи примери след изиграни 10 кръга при подрастващите.

В Елитната група до 15 години, където буквално ври от талантливи деца, има отбори, като Струмска слава от Радомир с реализирани 2 гола и получени ... 98!? Бистрица е вкарал 4 гола и получил ...54!? Хебър е по-нападателен с вкарани цели 10 гола и получени ... 70!?

В Елитната дивизия до 17 години, емблематичният Марек от Дупница е отбелязал невероятния 1 гол и е вадил от мрежата топката точно ... 60 пъти!?

След 10 кръга в зона "София", при децата родени през 2004 година, отборът на Люлин попилява всичко по пътя си с умопомрачителната голова разлика от 2 вкарани срещу ... 188 получени!?!?!?

Не по-спокойно е положението в зоната при родените 2003 година, където лидерства ЦСКА. Там например Кремиковци освен, че е вкарал цели 5 гола, е получил впечатляващите 110.

Темата е дълга. Само отбелязвам едни обидни за играта и хората в нея контрасти.