Феновете ще събират и дарят пари на деца и младежи с увреден слух

Публикувано на: 09.11.2017 20:03

Автор: Проспорт.бг

©Проспорт.бг
Осмият традиционен благотворителен футболен турнир на "Асоциацията на българските фен клубове на чуждестранни отбори" ще се играе на 11-и и 12 ноември на терените на "Спортна София", в Зона Б5 (ул. "Българска морава" 2), в партньорство с Българския футболен съюз, Спортна София 2000 ЕАД, Столична община, VTA Security Service и Детска футболна академия "Комета". Ще участват 16 отбора, а социалната кауза е събиране на средства за консумативи и пособия за деца и младежи с увреден слух.

В периода 2015 - 2017 г. Асоциацията подкрепи сдруженията с нестопанска цел "Аутизъм днес", "Зачатие", "Деца с онкохематологични заболявания" и "Култура без граници".

Отборът на Интер-клуб "България" е с амбиция да спечели петата си титла, а сред претендентите са още Челси (еднократен победител), Манчестър Юнайтед (еднократен победител), Ювентус, Галатасарай, Ливърпул, Рома, Барселона, Саутхямптън, Бешикташ, Байерн Мюнхен, Астън Вила, ЧСИ Бъзински, ЧСИ Мариян Петков, ЧСИ Неделчо Митев и включилите се с wild-card ФК Торнадо 2013.

Традиционно най-малките почитатели на футбола ще участват в празника на феновете благодарение на Детска футболна академия "Комета", която ще осигури безплатни тренировки на 12 ноември, от 13.30 часа.

Шампионите ще са ясни в неделя, 12 ноември, малко след 15.00 часа, когато ще се проведе и награждаването от официалните гости от Министерство на младежта и спорта, Български футболен съюз и Столична община.

Всеки желаещ може да подкрепи благотворителната кауза чрез дарение на място или превод по банковата сметка на сдружение с нестопанска цел "Асоциация на българските фен клубове на чуждестранни отбори": IBAN: BG53UNCR70001522362221 в Уникредит Булбанк.