Друг платил 15-те лева на "армееца" Борносузов, Американски инвестиционен фонд преговаря с ЦСКА за "Армията"

Публикувано на: 10.11.2017 15:05

Автор: Проспорт.бг

©Проспорт.бг
ЦСКА преговаря с голям северноамерикански фонд за инвестиция в базата. Новината съобщи в студиото на "Спортал" членът на Управителния съвет на клуба Никола Газдов.
 
Разговорите са обнадеждаващи и се водят по повод предстоящия конкурс за стадион "Българска армия" и "Панчарево". Фондът притежава оператори на някои от големите американски стадиони. При спечелен конкурс ЦСКА ще направи нещо невиждано в България с "Армията".
 
Никола Газдов обаче подчерта, че ЦСКА първо трябва да се запознае с условията на търга преди да обяви подробности.
 
Газдов съобщи, че лично е платил таксата от 15 лева на Атанас Борносузов, треньор в Литекс,  като съдът я е приел. Така е задействана отново процедурата по плащане на 8-те милиона лева за емблемата. Те са дължими от фирма "Ред Енимълс".
 
Ако това не се случи, офертата на Никола Газдов остава и близо двата милиона лева ще бъдат платени. Така ЦСКА ще прибере обратно своята емблема."Ние смятаме, че сме единственият клуб, който може да има претенции, че е ЦСКА. Има един клуб, който е Литекс, и се прехвърли на “Армията”. Всички от Ловеч са докарани в София - ръководството, треньорите, футболистите и школата. Ние претендираме, че сме ЦСКА, тъй като не участваме в схеми. Нашият клуб е основан на жълтите павета и е собственост на феновете. Нямаме някакъв гуру, който да ни напътства и управлява", каза Газдов.
 
"Легенди и предания се разнасят още от първия ден. Ние си имаме спонсор. На фланелките ни пише “Ефбет”. Благодаря на г-н Цветомир Найденов. Той е голям цесекар и много помага. Тази история за Кирил Домусчиев как бил скрит собственик на клуба, е пълна измислица и небивалица.
 
Говори ли сме с много хора, включително и с Кирил Домусчиев. Той ни каза: "Пичове, симпатизирам ви, но не може да очаквате, че ще спра да обръщам внимание и ще зарежа Лудогорец заради вас. Няма как да стане", добави Газдов.
 
"Доколкото си спомням той дори каза, че ни симпатизира и в студиото на Спортал, но всичко свършва дотам. Свързват ЦСКА с Домусчиев, защото майката ми работи при него. Тя е работила на много места и е имала много работодатели. Ами, ако е работила за Гриша Ганчев, аз трябва ли да бъда от Литекс? От малък съм от ЦСКА и винаги ще бъда.
 
Голяма част от феновете не припознават преименувания Литекс. Виждате колко спадна посещаемостта на “Армията”. Феновете ходят на два мача, но повече да викат срещу останалите клубове”, допълни той.
 
И призна, че ЦСКА е бил във финансов колапс преди миналата Нова година. Но в момента е в отлично състояние, като няма да има проблеми за "Б" група с парите.
 
Преговаря се с нови спонсори, като настоящите десет са били привлечени след преговори с общо 100. С качване на групите обаче интересът към ЦСКА определено се засилва.