Ивопрокопиевият Перо от Ню Йорк съзря световен заговор срещу Тире София

Публикувано на: 13.11.2017 13:30

Автор: Проспорт.бг

©Проспорт.бг
Адвокат Първан Първанов, който води делата на Тире София срещу УЕФА в Лозана, дал интервю пред вестник "Тема Спорт"  относно този казус. В него той обвини УЕФА, че е в комбина с ЦСКА, а към заговора още са привлечени Лудогорец и феновете на Левски. Юристът дори стига по-далеч, твърдейки, че те вършат "откровено шокиращи беззакония, свързани с тази група шарлатани, които рано или късно ще доведат до пукане на цирея".

Първанов стана известен с факта, че преди няколко месеца изпрати официален документ от името на Тире София, чрез който "червените" твърдят, че са Литекс, но са си сменили името като част от маркетингова стратегия.

Също така клубът посочва в молбата си, че не е налице абсолютно никакво припокриване между "Литекс" и стария.За колко доноси срещу клуба до УЕФА и ФИФА имате сведения?
- Интересен въпрос. Бих казал, че трябва да разделим източниците на извънпроцесна информация, подавана към УЕФА, на два типа. Първият са клубове като Дунав (Русе), чиито интереси бяха директно засегнати от спора между --- (б.р. - Тире София) и УЕФА. Не мисля, че някой може да се сърди на Дунав (Русе), че се опита да защити интересите си. Истински неразбираеми са вторият тип податели като фен организации на Левски-София например. Информацията, която те подават, има за цел единствено да навреди на ЦСКА. Тези хора не осъзнават, че техният отбор може само да спечели от силен --- (б.р. - Тире София), и опитвайки се да вредят на --- (б.р. - Тире София), пречат на собствения си клуб да прави по-качествен спорт.

Как гледате на претенциите на една третодивизионна формация? Тя обяви, че стартира "процедура по международното ни признаване като спортен наследник на фалиралия умишлено миналата година клуб". Възможна ли е такава процедура? Има ли почва, на която да стъпят тези претенции?
- "Централен спортен клуб на армията 1948" ЕАД, както е названието на формацията, която имате предвид, не е правоприемник на никое дружество, което някога е оперирало ЦСКА, а и това няма никакво значение относно идентичността на ЦСКА, както вече имах възможност да обясня. Относно "признаване като спортен наследник", не може да съществува процедура за признаване на нещо, което не е признато като право. Разбира се, УЕФА може да води комуникации с тях, дори няма да се учудя, ако ги използва срещу --- (б.р. - Тире София). Смятам, че тази организация, за която, знаете, съществуват неопровержими доказателства, че е свързана със собствениците на Лудогорец 1945 Разград, ще вкара БФС в проблеми. Натрупаха се няколко откровено шокиращи беззакония, свързани с тази група шарлатани, които рано или късно ще доведат до пукане на цирея.

ЗАБЕЛЕЖКА: Твърди се, че Първан П.Първанов бил принципал на кантора в Ню Йорк за международен арбитраж и че бил преподавател по международен арбитраж. Твърдителите не упоменават къде дава своя интелект другиму. По-известен е с коментарите си за ивопрокопиевия "Капитал" по теми разни, особено свързани с енергетиката. Това "Росатом" срещу България и разни такива.