Сава уцели паяците, ядрените зимуват в ТОП 3

Публикувано на: 19.11.2017 18:17

Автор: Проспорт.бг

©Проспорт.бг
Сава Савов
Много силен Сава Савов помогна на ядрените от Първа атомна да запазят място в челната тройка на класирането в Северозападната трета лига. В нея мачовете за есента завършиха, а лидер с 39 точки и Кариана от Ердин. Воденият от Атанас Джамбазки отбор има аванс от 7 точки пред видинския Бдин и 9 пред  водения от талантливия  млад специалист Ники Нинов отбор на Първа атомна. Нинов е от Мездра.
 
Първа атомна гостува на много неудобния и традиционно силен домакин от Трявна. Сава вкара изключително красиво попадение, с което затвърди отличното си представяне за козлодуйци, след като премина при тях от ЦСКА и превърнал се в неотменима част на лудостта "Областна лига" за червените. Топката със сигурност изчисти горната сглобка на вратата, от премръзнали паяци и влетя в мрежата. Преди това Савов поев ляво на нападението, обърна посоката през десен външен и стреля веднага с неподражаемо технична траектория към далечния за него ъгъл.


Сава Савов
 
Отборът на Първа атомна показа и железни умения в защита. През целия есенен полусезон допусна едва 10 гола. Само лидерът е с по-добър показател - 9 инкасирани гола.

Другите от паметната група на червените миналата година, тримата в Плевен и под ръководството на Емил Велев-Кокала направиха домакинско реми 2:2 срещу поелия мощно възходяща линия отбор на Янтра. Спартак водеше с 2:0 на полувремето. Второто попадение вкара Еди Атанасов, един от тримата, за които става дума. Габровци делят с Бдин третото място за най-резултатно нападение от есенния полусезон.
 
Интересен резултат направи Мизия от Кнежа. Отборът победи с 1:0,, като гост, Янтра от Полски Тръмбеш. Инетересен е, защото това е първа победа на кнеженци при 2 равни и 12 загуби досега. За Кнежа през есенния полусезон се състезаваше друг известен и любим познайник на армейската публика - вратарят Иван Герасимов.