"Григор ли? А лекарите, учителите, пенсионерите, здравната каса ..."

Публикувано на: 20.11.2017 10:38

Автор: Петьо Костадинов - Полковника

©Проспорт.бг
Петьо Костадинов- Полковника
Преспах някак. Утрото по-мъдро от вечерта. Реших да направя реплика. 
 
Григор спечели финала на финалите в една спортно-състезателна година на ATP.
 
И стана, като в началото. Но този път дори спортни хора ми напомниха през социалните мрежи, че героите на нацията са лекарите, учителите, пенсионерите...Не някой, който тича с пръчка след топка...
 
По телевизията, чрез която проследих финала, коментаторите на няколко пъти казваха, че Григор е поканил Гофен на филето, само за да го довърши.
 
Каня ви! Зарадвайте се бе, хора! довършете се! Здравословно е.
 
Да знам, че най ни пасва да се хилим във възторг, кагото някой се препъне и падне. Заради превъзходството на правия. Нищожно и временно.
 
Защото е адски трудно на дребния да понесе сянката на станалия. На продължилия с посока и цел.
 
ЗА ДОКТОРИТЕ И УЧИТЕЛИТЕ.
 
В живота съм благословен да имам за приятели няколко медици. Единият от тях бе награден в началото на миналата година, заедно с още двама неземно добри, за извънредни достижения в офтамологията. В Ню Йорк. Той е световен специалист. Клиниката му е в София. Високотехнологичен. Брилянтен в опреационния блок. Умен и авангарден. Живее понякога, за кратко и в Барселона. Постигна всичко с можене и с мотивиращо слънчево семейство около себе си.
 
Учителите...Женен съм за учителка над 30 години, заедно сме от 34. И тя проследи целия турнир. И тя се радваше.
 
Лечебно е. Опитайте! Каня ви!
 
Забележка: В началото на Мастърс ни занимаваше пост  във ФБ на един радиоводещ, прилепил кръпка от чужда популярност върху продъдения си имидж. Той нищо и никой. Интелектуален тъпир. Разочароващо е прочетеното след финала. Манипулациите неизбежно следва да имат граници. Мотивиращите примери - национални. Деполитизирани.  Зарадвайте се! Лечебно е.