Гъргоров закова Вихрен. С 10-я си гол направи дистанция от 10 точки

Публикувано на: 25.11.2017 16:08

Автор: Проспорт.бг

©Проспорт.бг
Емил Гъргоров закова Вихрен Сандански и го прати на 10 точки във финалния за ЦСКА мач от есента в Югозападната Бундеслига. Десетият гол на Гъргоров в първенството, до момента, бе с цената на 10 пункта дистанция и мощен полпозишън за армейците през пролетта.

Първото полувреме на стадиона в Сандански, събрал рекорден брой зрители за полусезона, бе с явно превъзходство на столичани, но блестящ Стефано Кунчев на вратата остави Вихрен  в мача, за радост на своя бос Коко Динев, адвокат Мишо Михайлов и другите, които бяха седнали удобно във ВИП-а в очакване на подвиг.

През втората част ЦСКА игра умно и зряло, чакаше своя момент, който дойде в 87-ата минута за ужас на местните и събудил канонада от хвърлени бутилки по треньорския щаб и на терена за едната селска чест. Камерите показваха кои са, но едва ли можем да очакваме от заспалото бързо производство да произведе нещо от това.

Арбитърът, чието име ако бъде спеменато, ще бъде нечуван  ПР, бе тотално страхлив и неадекватен. Дори и с факта, че показа втори жълт, съответно червен картон, да състезател от домакините. Това е същият, който от страх и вцепенение, не изгони Караджинов при финален зонален мач за Купата на АФЛ миналия сезон между ЦСКА и Торнадо Безден. Тогава бившият професионал му взе вдигнатия жълт картон от ръката и го скаса. Но това е българската действителност. Този човек получи дербито на есента.

Отличен 6 и за публиката на гостите, която не спря да подкрепя своите през целия мач. Вероятно рефрените ще влизат в съня на сравнително спокойната местна публика. Все пак, кретените не са мнозинство сред тях и хората се държаха коректно по време на мача.

ЦСКА ИДВА!