Изрязани въпроси от едно TV интервю

Публикувано на: 28.11.2017 17:30

Автор: Проспорт.бг

©Проспорт.бг
Петьо Костадинов- Полковника
Преди ден, в телевизионно интервю, питах, но беше изрязано. Затова ще повторя питането.

Министерството на младежта и спорта с каква служебно-длъжностна характеристика е? Да помага или да екзекутира?

Не, този път не коментирам престъплението с настаняването на селяндурите в центъра на София.

Питам по принцип.

Господин министърът и неговите съветници наясно ли са какво точно представляват 60 000 лева в българския професионален футбол на месец? Не, в перачниците и схемаджийниците. Имат ли бегла представа, че за 70 процента от професионалните клубове в Първа лига това е месечният фонд "Работна заплата", че остава и леко за спортен календар? 720 000 лева годишно. Те, тези умници, имат ли анализ на съотношение участие на икономика и икономика на клубовете, за да определят такъв наем, като стартова цена на търга? Че Годишните бюджети, заедно с този на ДЮШ-овете, спортните им календари, съдийски хонорари, сигурност и режийни разходи възлизат на около 1.5-2 милиона лева.

Колко следва да генерират обектите оценени неясно как на 40 000 000 лева, т.е. по 130 евро квадратния метър, на пъпа на София и топ позиция на Панчарево, за да ги получат?

С козметични пипания на "Българска армия", при ясните ограничения към този момент на Подробния устройствен план, точно как биха създали съоръжение, което да не води до несгоди и наранявания на кафявите и черни катерички, за елитен футбол да питаме ли?

Изобщо, има ли в сградата до паметника на Генерал Владимир Стойчев някой който със сигурност знае какво прави?

С ясното съзнание, че мога да раздразня чувства - колко от участниците в процеса са осъзнали географския факт, че се намират в столицата на България?

И че ЦСКА не е тема за неподготвени провинциални пръчки!