Ливърпул прати хубава депеша до Проспорт, Стиви Джи ще преподава на българи

Публикувано на: 12.12.2017 14:37

Автор: Проспорт.бг

©Проспорт.бг
Преди минути футболният директор в академията на Ливърпул Ник Маршал потвърди организирането на методически ден за български млади треньори на 16 януари 2018 година в меката за таланти на мърсисайдци. Ти изпрати решението за подкрепа до Управителя на агенцията Петьо Костадинов.

Програмата включва методически занятия с формациите до 16 и 18 години, преди обяд. Лекция на Ник Маршал. Методически занимания с децата до 14 и при малките до 8 години, след обяд. На феновете е добре известно, че на формацията до 18 старши е легендарният Стивън Джерард.

Сборът е част от сътрудничеството между Проспорт Медиа и Ливърпул, по програмата на агенцията за достъп до водещи методики на младите български треньори.

Методическият ден е напълно безплатен!


Ник Маршал

Преди година, по същата програма, четирима българи минаха обучение. Ивелин Петков, сега помощник на Ферарио Спасов в Монтана, едва на 26 години, Светослав Петков от Пегас, Видин, Цветан Тасев, тогава от Пегас, Видин, сега скаут на Проспорт Медиа и Филип Илков от софийската футболна академия Национал.

Проспорт Медиа ще окаже пълно и безплатно организационно съдействие на кандидатите.

Старши на групата ще бъде Александър Капитански. Широката публика го познава и като гост-коментатор на английския шампионат. Притежава професионално ниво на треньорска квалификация, лиценз UEFA "B".

Капитански е наставник на децата в академия RD Sport. Той бе водач и на една от групите, специализирала в академията на лондонския Чарлтън, преди година.

За информация и въпроси - Цветан Тасев: 0895 617 005. 


Александър Капитански

На 16 октомври 2016 година Проспорт Медиа уточни изрично, сега потвърждава, за да няма сакрални въпроси:
Връзките на агенцията струват милиони,  но цялата услуга и предоставената възможност на българските треньори да черпят опит от най-добрите струва 0 (нула) лева, евро, долари, вонове или стари ешкудош.  Като казваме най-добрите, това се отнася и до Чарлтън, който през последните сезони е диктатор в шампионатите до 18 години и в Резервната лига, а в ранглистата е четвърти от 93 академии в родината на футбола. Ливърпул е в ТОП 3. Чарлтън също потвърди, но седмичен цикъл, за подготовка през март идната година.