Проспорт Медиа не се наведе, изпраща за Ливърпул млади треньори от малки клубове

Публикувано на: 16.12.2017 23:23

Автор: Проспорт.бг

©Проспорт.бг
Вече е ясна групата от български треньори, които ще заминат на методическия сбор на Ливърпул, на 16 януари 2018 година в академията на мърсисайдци. Главни действащи лица в нея ще бъдат Ник Маршал, Директор по футболните въпроси на академията и легендарният Стивън Джерад, мениджър на отбора до 18 години на червените от Града на Бийтълс.

Проспорт Медиа си позволи субективен избор, доколкото за часове кандидатите станаха десетки, а Ливърпул успа да увеличи българската група с двама, т.е. от четирима - на шестима. Поканени са млади треньори от цял свят.
 
Проспорт отново заложи на принципа да дава възможност на млади специалисти от по-малки академии да се докоснат до водещите методики, нещо което други приемат, че им се полага по право.
 
Списъкът вече е изпратен на Ливърпул, започва организацията по пътуването на нашите млади специалисти.
 
И така.
 
Александър Капитански, водач на групата. Треньор на деца в академия RD Sport.


Александър Капитански
 
 
Петър Иванов, треньор в най-динамично развиващата се академия в България - Национал, София. Преди година, на обучение в Ливърпул, от същата академия, бе известният професионал преди време, Филип Илков.


Петър Иванов
 
 Радостин Александров. Много млад. Роден през 1991 година, но с 4-годишен опит, треньор на 2004 година в Берое. Вече с лиценз УЕФА "Б".
 

Радостин Александров
 
Велизар Христов е треньор във Витоша 13. Да не се бърка с други. Намира се в кв.Бояна. Откъдето е първият български футболист, селектиран в идеалните 11 на световно първенство. Славистът Александър Шаламанов, в Англия, през 1966 година.


Велизар Христов
 
Антон Бозов е едноличен избор на Проспорт Медиа. Той е на 33, треньор на момчета,родени през 2005 година от град Рудозем. Ние го познаваме. Сърцат и отговорен млад мъж, който заслужава подкрепа.


Антон Бозов

Радослав Мечков е треньор в софийския Барса БГ и е наставник на момчета родени в два набора. 2003 и 2006.


Радослав Мечков
 
Проспорт Медиа,  като посредник и съорганизатор, поднася своите извинения, към всички които отпаднаха. Но обещава, че те ще имат методически шанс в курсове за обучение, както на Албиона, така и в Италия. Съвсем скоро ще започне селекцията на първата група за методическото обучение в лондонския Чарлтън.