Академия "Христо Стоичков" попълва ЦСКА с нови крадри

Публикувано на: 18.12.2017 23:14

Автор: Проспорт.бг

©Проспорт.бг
ЦСКА привлече на вратарския пост Димитър Пангев, юноша на Чавдар Етрополе, роден през 1995 година. Тази възраст на етрополци, под ръководството на Валери Начков, стана вице-шампион на България, като загуби финала срещу ... ЦСКА. Игра победно срещу двукратния еврошампион Нотингам Форест (отборът бе воден от Атанас Атанасов-Орела), шотландските Рейнджърс от Глазгоу и Хибърниън от Единург  (под ръководството на Валери Начков), с посредничеството на Проспорт Медиа.
 
Любопитното е, че Пангев, юноша на Чавдар Етрополе, замества ... юношата на Чавдар Етрополе във вратарската група Ивайло Сайков. За разлика от 20-годишния доскорошен юношески назионал Сайков, който има мачове в "А" и "Б" група, Пангев засега няма играни двубои в професионалния футбол.
 
Звездата в отбора на Пангев, в годините в Етрополе, бе габровският халф Петър Казаков, изумително физическо копие на Чавдар Янков,както и пъргавото дясно крило то Варна Илиян Неделчев, а в тима на Сайков, без съмнение, националът Божидар Краев.
 
Остава да се види докъде ще развие възможностите си поредният кадър, който е работил с Веселин Яневски в Етрополе. В момента Яневски има ангажимент към подготовката на момчетата в системата на маркетинговите трикове.
 
Любопитното е, че за дни Пангев е поредният от кадрите на Академия "Христо Стоичков". Преди него, като нов в състава на решаващия еднолично спортно-техническите въпроси Валентин Илиев бе привлечен 23-годишният Георги Атанасов. Сливналията е ляв бек. На тази позиция е и заралията Христо Митев, което пък коства освобождаването на първия капитан на червените в историята на клуба, 19-годишният Давид Стоянов.