Красен Кралев (да се свети името Му) - за коравото мъжко начало в спорта

Публикувано на: 21.12.2017 12:41

Автор: Петьо Костадинов - Полковника

©bnt.bg
Красен Кралев
Решиш, че имаш и ти човешкото право да помислиш за празници. Но пък, кой си ти ида имаш претенции? Появил се всенародният министър на спорта Красен Кралев (да се свети името Му) и се пуснал по мъжки в БНТ за мъжката тема. Цитирам с приблизителна точност:
 
"Сагата с базите приключи. Всички документи са изрядни, съобщи Той (да се свети името Му) пред БНТ. - Дружеството отговаря на критериите. Цената е ясна, предложени са 62 000 лева за наем, а минималната инвестиция е от 1 100 000 лева." 
 
И още:
 
"Всички са доволни и се успокоиха. Ние си свършихме дълга. Аз съм горд с това, което направи моят екип, въпреки че бе поставен под огромен обществен натиск през последните три години. Издържахме на напрежението и си удържахме на думата. Доволен съм, защото хората го оценяват и казват: "Браво, постъпихте като мъже". Този казус 15 години не беше решен. Никой не смееше да пипне базите на ЦСКА".
 
Ключът към наглостта на излъчените политически управленци е в долапа с къса памет. Той ви казва, че няма нищо по-мъжко от това един конкурс да се настрои, според начертаната политическа схема. Дълг, мъже, гордости...
 
Един къс пас от онези, които не са успели да сикупят или сковат долап. Вадят си хляба някак. А усилията са от елементарна до много сериозна математика на алгоритмите.
 
ЦСКА 1948 изигра няколко мача от областна група на Националния стадион "Васил Левски". Плащаше 8 000 лева за домакинство, с отворен Сектор "А", който е с почти 80 процента от разрешения капацитет на "Армията". Офисите на Националния стадион за чужди гравитират около 10 евро на квадратен метър, за свои е друго. Та господинът-доктор, лекоатлет и министър, който твърди цитирам: "Омръзна ми да отговарям на едни и същи въпроси - за какви дискриминационни условия можем да говорим?! Държавата е собственик на тези съоръжения. Ние търсим най-добрия стопанин и инвеститор", за варненски цаци ли ни взема?
 
Що за шменти капели? Близо 2 000 000 лева на година. Държавата е собственик. Той наистина ли мисли, че всечки са идиоти и че, като в церемония преди два дни ще го славят, като дрогирани дервиши небесна мълния? Инвестиционните коафьори по правило мислят за друга прическа. Но на гола глава как да го обясниш!?
 
Накрая. Пробвал съм. Попчета се ловят и на гола кука. Пирувайте! Вие не сте виновни.
 
От днес е зима. Иде Рождество.