Благодаря на големи мъже от БФС, Славия, ... на героите от Софийската областна група Юг!

Публикувано на: 22.12.2017 11:51

Автор: Петьо Костадинов - Полковника

©Проспорт.бг
Петьо Костадинов- Полковника
Зима е. Петък. 22 декември. Иде Коледа. Иде Нова година. Време за празник и поздрави! За благодарности.
 
Идната година ще станат 10 години, от онази пресконференция, на която казах, че четвъртите в света бъркат посоките и Васил Божков е правилният човек за шеф на Българския футболен съюз.
 
Днес обаче, аз ще благодаря на някои важни за професионалното ми битие структури на БФС. За безупречната ни работа през отминалата година. Най-напред и извънредно искрено поднасям публични благодарности на момчетата от Международния отдел на БФС! Имахме отлична координация на квалификациите във Велико Търново, Стара Загора и Сливен. Имахме оперативна и безупречно професионална комуникация при преминаването на състезатели в чужбина и появила се необходимост подкрепа в динамиката на събитията, в интерес на футболистите.
 
Благодаря на господин Неделчо Михайлов от Спортно-техническия отдел, за съдействието и изключително професионалното отношение, при подготовката на документите и обратната връзка, при преминаването на състезатели зад граница!
 
С извънредно удовлетворение благодаря на направление "Детско-юношески футбол", което ни даде възможност да следим отблизо първите сборове на най-новите генерации, да добавим парчета от пъзела за талантливото бъдеще на българския футбол!


С Павел Панов, направление "Детско-юношески футбол".
 
Благодаря за съдействието на домакинстващите екипи от местните клубове по време на квалификациите за младежи и юноши. На стадион "Ивайло" във Велико Търново. На стадионите "Трейс Арена" и "Берое" в Стара Загора.
 
На професионалните клубове. 
 
Славия. Отиващата си година бе празник в работата с Мама Славия, както нарича най-стария столичен клуб доктор Михаил Илиев. Истинско удовлетворение в преговорния процес с Венци Стефанов. Изключителни професионални реакции на Изпълнителния директор на белите Веселин Събев и секретаря на клуба Нели Стаменова. На всички. Поработихме, заработихме и базата се реновира. Базата за децата. Това е щастие.


Стадион "Славия". Парите се влагат за децата.
 
Благодаря на Етър за доверието и добрата реакция в техния прощъпулник в международните отношения на професионално ниво! За партньорството с отличния бизнесмен и точен човек Александър Нанков.
 
Благодаря на Ботев Пловдив, че винаги създаваше най-добрите условия за работа в международно направление. Един изключително точен и ненатрапчив Асен Караславов.
 
Благодаря на Дунав Русе за координацията във всички случаи, когато професията и конкретните събития са изисквали това! Персонално, с много ясно отношение, към Огнян Цветанов и Ивайло Петков.
 
Благодаря на Левски, че създаваше нормални условия за работа. Преди всичко в международните отношения, имащи връзка с представителния отбор и академията на клуба. Конкретно на Дани Боримиров. Справедливо е да отбележа и отношението на феновете, доколкото се предполага извънредна деликатност на техните симпатии към мен.
 
Благодаря на Монтана за отличното взаимодействие и доверие през отиващата си година!
 
Благодаря на Локомотив Горна Оряховица за доверието!
 
Академии и ДЮШ-ове.
 
Благодаря на софийската академия "Национал" за доверието. На ДЮШ на Славия, Левски, Ботев Пловдив, Монтана, Дунав, Етър, Лудогорец, Левски-Раковски и още...
 
Чуждестранни клубове.
 
Без никакво съмнение полпозишън за Фиорентина, Ливърпул и Чарлтън. Трите клуба обучаваха български млади треньори по собствената ми частна програма за достъп до водещи методики. Подарявах и подарявам на момчетата своите връзки. На 16 януари, след по-малко от месец, Ливърпул ще закръгли обучаваните българи на 10.
 
От гледна точка на директните ни отношения в професията, от през миналата година трите клуба, плюс Пескара и Палермо, бяха водещи в динамиката по проследяване, дискутиране, тестване или привличане на български футболисти.
 
Фиорентина е първият клуб, който офциално и писмено ме упълномощи да водя преговори от негово име, при това за български състезател с български клуб. За Петко Христов, със Славия. Огромна отговорност и мъдра проверка. Неофициални или формални от малки клубове е имало. Но писмено пълномощие и поставена задача от водещ клуб, от елитен европейски шампионат - за първи път. 
 
Бих добавил топлата връзка с хита Сасуоло. 
 
Без никакво съмнение, в края на годината добавям гранда Ювентус, по много важна програма, изцяло в професионален план. Начало на вероятно отлично партньорство с ръководителите на Старата госпожа. То вече е дадено официално. По оста Ювентус - България. С отношение към професионалните състезатели.
 
Във всички благодарности ще отделя специална такава за партньорската компания във футбола PMRS и Пламен Пейчев. Успяваме. 


С Пламен Пейчев във Флоренция.
 
Да благодаря на семейството ми, че търпи нетърпимата заетост и отсъствия!
 
Благодаря на екипа от професионалисти, който ми помага да стоя на светло във футбола и да не ми се налага да се движа по улиците с качулка и маска. Изключително на Карина и Цветелин Симови, Албена Пенчева, Мария Маринова, на Цветан Тасев и още много други в системата на субординация в българския и световен футбол и бизнес.
 
Извън темата, но по темата.
 
Благодаря на всички ЧЕСТни момчета и момичета, с които извървяхме страстно и пристрастно към истината пътя в областна група с ЦСКА. И изкрещяхме в лицето на лъжата! Засега, след всевластна подкрепа, престъплението печели първото полувреме на уговорения мач, с хванати съдии. Престъплението загуби служебно при претендентите за европейската титла, поради употреба на допинг. Дори разтърсваната от скандали УЕФА реши, че всичко това е прекалено. Само ФИФА дреме и не поглежда към бруталната намеса на държавната машина в организацията и функционирането на футболната игра в България


ЦСКА! Героите.
 
Благодаря на враговете си! Те са така постоянни и в устойчива спортна форма. Помагат ми да не се отпускам и да тренирам усърдно. Засега забранените им "баници" с отворена ръкавица, срещат центъра на моя десен прав. Нокдауните с в моя полза. Много добра година.
 
Благодаря на всички пропуснати и на всичко пропуснато добро към мен преди отминалата изключителна 2017 година.
 
ХУБАВИ ПРАЗНИЦИ! БЪДЕТЕ БЛАГОСЛОВЕНИ!