Извънредно признание за Христов в Италия

Публикувано на: 08.01.2018 13:10

Автор: Проспорт.бг

©Проспорт.бг
Централният защитник Петко Христов получи изключително признание от calcio.it и сравнение с Тиаго Силва, което не само дава надежди за бляскава кариера, но и задължава 18-годишният ладежки национал.
 
Ето какво пише изданието с известни съкращения:
 
"Тази седмица фокусираме вниманието си върху младите таланти на италианския футбол, готови да експлодират и да станат звездите на следващия сезон в Серия А. Днес ще говорим за българина Христов от Фиорентина, талант от националния отбор до 21 години на Здравков и в когото Корвино (б.р. - Панталео Корвино, Генерален директор на Фиорентина), се влюби по време на Европейското първенство до 19 години в Грузия. Удар за 1л7 милиона евро, с който момчето пристигна, готов да израдтне под ръководството на господин Биджика и след това да се качи в първия итбор. Има всички обещаващи качество.
 
Хайде сега да кажем някои любопитни неща за младия централен защитник на виолетовите.
 
Около Петко Христов е тихо, но истината е, че той е една от най-големите перспективи на лилавата детска градина. Не е изненадващо, че е привлякъл вниманието на Панталео Корвино, който исторически е доказано, че има нос за откриване на млади таланти.
 
Зъщитникът с десен крак е родом от София и е като мощна електроцентрала. Има силна физика, която му позволява да бъде добър във въздушните двубои, сблъсъците тяло в тяло. Умее да чете и реагира на отворени в защитата пространства. Силен е, също така, в центъра, където разчита на вродения си инстинкт. Момчето има вдъхновяващите характеристики на Тиаго Силва, но в момента изглежда по-скоро, като Романьоли (б.р. - 22 годишният Алесио Романьоли, титуларен централен защитник на Милан) и Барзали (б.р. - опитният Андреа Барзали, титулярният през последните 6 години централен защитник на Ювентус).
 
Той е защитник, идол на когото е CR7.
 
Любовната история между Петко и Виола (б.р. - едно от прозвищата на Фиорентина), датира от миналото лято. На евроепйското първенство в Грузия България не успява да победи Англия, Холандия и Германия, но той привлича вниманието на най-големите клубове, включително на Фиорентина. И съвпада с контекста на пълната преселекция и концепция на проекта, създаден през юни 2017 година. Тосканците се справиха с конкуренцията на другите клубове и  платиха на Славия Софиа сумата от 1.7 милиона евро. Голяма сума, която обаче изглежда е много точно разходвана.
 
Всъщност, Христов твърди, че е готов за италианския футбол. Самоопределя се, като играч, който никога не се отказва, бори се докрай и не отстъпва пред съперника. Истински боец на Фиорентина, за когото обаче трябва да разкрием една тойна. Той е защитник но негов идол е Кристиано Роналдо. Независимо, че любим защитник му е бразилецът Тиаго Силва (б.р. - централният защитник на Пари-Сен Жермен, бивш на Милан). Това момче впечатлява и с волята си. Колкото удари и рани да получава по време на мач показва, ченикога не го боли. Голяма личност." 
 
Христов е определян, като един от най-талантливите централни защитници на България и целия Балкански регион. Преминава в Славия през 2013 година от юношеските формации на Левски. Дебютира за първия отбор на 30 юни 2016 година в първия кръг на Лига Европа срещу поляците от Заглембие Любин, когато влиза на мястото на другия млад Георги Йомов. Същата година е обявен за Най-добър млад играч на България."
 
Близнакът Андреа наказа Длеио Роси.
 
Петко не само напусна България и семейството си, когато премина във Фиорентина, но трябваше да се отдели и от своя брат-близнак Андреа, който остана да играе за Славия София. Съдбата помогна на Андреа преди месец да помогне на своите и вкара гол срещу Левски за 1:1, отбор, зо койти и той, и Петко са ритали преди това, а днес е ръководен от Делио Роси".
 
Националът на България до 21 години, получи акредитация не само, като една от най-големите надежди на своята страна, но и на италианската футболна сцена, завършва очерка си за Петко Христов calcio.it