Капитанът на ЦСКА в интервю за ЦСКА

Публикувано на: 10.01.2018 23:01

Автор: Проспорт.бг

©Проспорт.бг
Виктор Зоров
Виктор Зоров е пример за шанса, който предлага ЦСКА на своите юноши. Халфът получи  шанс да дебютира за първия тим, още докато беше на 15 години. Софиянецът тренира с мъжкия тим, въпреки че продължава да играе за старшата възраст. Ето какво сподели той.
 
- Викторе, каква година изпрати?
- Най-успешната година във футболен план. Започнах наистина сериозни тренировки. Родом съм от Люлин. Започнах в школата на ДАФ. През зимата на 2017 г. се присъединих към Локо София. Там започнах да играя редовно. През лятото дойдох на проби в ЦСКА. Треньорът ме хареса. Но освен обичайната тренировка започнах да правя по още две допълнителни. Иначе не става! Всичко се получава идеално. Капитан съм, играя мачове. Супер е!
 
- Какво те привлече в ЦСКА?
- Самото име привлича. Това е истинският наследник на ЦСКА!
 
- Кой те запали по футбола?
- От малък все гледам мачове. С баща ми не спираме и до ден днешен. Много обичах да гледам Манчестър Юнайтед заради Кристиано Роналдо. Сега пък гледам Реал заради португалеца. Но иначе съм от Челси. Това е отборът, който играе футбол в Англия. Е, сега Ман Сити са еталонът. Но като цяло през последните години Челси играеха най-добре. А и имат най-добрия футболист – Еден Азар.
 
- Баща ти от кой отбор е?
- Левски.
 
- Не спорите ли?
- Не му обръщам внимание (смее се).

- Играчът на твоята позиция, когото копираш?
- Не е само един. От всеки се старая да открадна. И от Азар, и от Неймар, и от Роналдо, и от Меси. В момента специално за моята позиция на разиграващ халф еталон е Де Бройне.
 
- А в ЦСКА?
- Е, със сигурност Емил Гъргоров. Харесва ми още хъса на Калоян Стоянов.
 
- Помниш ли първия ден, в който Вальо Илиев те извика при мъжете?
- Мога да разкажа историята. Разболях се и не бях тренирал близо месец. Дори лежах в болница – инфекция, натравяне на кръвта, проблеми с ушите. Тренирах два дни и дойде мач със Септември. Видях, че до нашия треньор е Валентин Илиев. Извикаха ме при тях. Треньорът ме попита дали познавам човека до него. Отвърнах, че го познавам отлично. Валентин Илиев обясни как е дошъл да ме наблюдава специално за мъжете. Обърна се към мен: "Покажи какво можеш".
 
Отвърнах, че ще се постарая с всички сили. Нямах сили обаче след болест и влязох чак след 70-ата минута. Но направих доста добри отигравания. Няма да забравя датата 25 септември – тогава беше първата ми тренировка с мъжете.
 
- Как те приеха в съблекалнята?
- О, супер!  И ме впечатли всичко – тренировки, темпо. Футболистите са направо....съвършени.

- Някой взе ли те под крилото, това е обичайна практика в отборите?
- Да, тогава станах голям приятел с Ради Димитров. Движех само с него. После започнах с всички момчета.

- Дебютира в първия тим срещу Надежда Доброславци за аматьорската купа, кога е реално да го направиш и за шампионата?
- Ще направя всичко възможно да е тази пролет. Искам го много!
 
- В кое училище си и как се справяш?
- Уча в 32-о Справям се, няма да имам слаби оценки.
 
- Елитно, какво точно изучаваш?
- Английски и испански. Справям се, макар че доста време отделям на футбола.