Любо е прав за Кралев, не му вярвам за БФС

Публикувано на: 11.01.2018 16:49

Автор: Петьо Костадинов - Полковника

©Проспорт.бг
Петьо Костадинов- Полковника
Прочетох основните неща от пресконференцията на Любо Пенев и трябва да призная, че е прав. Министърът на спорта (да се свети името Му), предконгресно взе явна страна в полза на Боби Михайлов по време на награждаването на церемонията "Футболист на годината". Явна и недопустима намеса на държавата.
 
Толкова. Защото на пръв поглед е така. Изглежда обаче, че само защото Любо е засегнат лично. Няма как да не напомня, че Стратег-Младши пропусна да реагира на Кралев и държавата, когато разстреля ЦСКА и пребрандира, докара и настани Литекс на центъра на София. Когато подари на ловешкия клуб стадион и тренировъчна база, държавна собственост с дискриминационен конкурс. И ако не тогава, то с половин уста днес. От лицемерие дори. Не един и двама има около себе си. Пропуска да отбележи, че цялото преформатиране на първенството от БФС беше подчинено на престъпен, по своята същност акт. Стои ми като автоцензура. Той, Любо, знае защо.
 
Съвсем не се учудвам. Набързо разкараха палячовците от първите дни на фойерверка с кандидатурата, за да ги подменят с мазно лъскави съветници, които като гледам са съучастници именно в колаборацията, за която говоря. Гледам, гледам и един Наско Стоилов не стига. Честно момче. Но толкова.
 
Средно образованите хора са наясно с хоризонтите на планиране. Не е нужно да се упражнява материята с някакви цифри. Но тяхното упоменаване не дава представа за визия. Кухо е.
 
Усещам нещо много тревожно. По времето на преврата през юли 1999 година, Любо излезе пред Общото събрание на ЦСКА с писан от други текст. И страхотни обещания. Днес не казва нищо по-различно. Общо говорене, при подчертан медиен интерес. Толкова.

А за чужденците...Леко с рогцата! Някой май не е на ясно с европейския договор на България....За другите иди-дойди...
 
Запазвам си отношението към моя любим играч от онова поколение, въпреки всичките му грехове към ЦСКА, като управленец. Като към любим играч. Но не вярвам в неговия управленски капацитет. Там биографията е катастрофална.
 
На онези около него пък съвсем не вярвам. Някои искрено не уважавам. Един Наско Стоилов не стига. Млад, честен пред себе си, но зелен. Много зелен. Разбира се, с право да опита. Да вярва в свободния избор на кауза. 
 
Това е положението. Честито преизбиране на Борислав Михайлов! Не могат да му вкарат дузпата. Меки са им опорните точки.