Сложната история на момче от ЦСКА 1948 вдъхнови Добрич

Публикувано на: 16.01.2018 16:47

Автор: Проспорт.бг

©Проспорт.бг
 ЦСКА сбъдва мечти!  Резултатите и от втория кастинг на 14 февруари са налице. Треньорите поканиха в старшата възраст 17-годишния Исмет Гюрсел Кемал (на снимката вляво) от Добрич. Лично Кирил Метков оцени качествата на детето. Ето какво пише на сайта на Община Добрич.
 
"Исмет Гюрсел Кемал е дете, което е настанено в Център за настаняване от семеен тип за деца без увреждане"Тийнейджър". От 5 клас е ученик в Спортно училище" Г.С.Раковски" и активно се занимава със спорт, първоначално с хандбал, а впоследствие с футбол. Като отговорен и дисциплиниран спортист, за него не закъсняват спортните постижения. С активното участие на Исмет, футболният отбор на ЦНСТДБУ трета поредна година печели почетните Първо и Второ място в турнирите на Българска спортна федерация за деца в риск.
 
През 2015 година Исмет е поканен да се състезава в младежкия футболен отбор на град Трявна. През 2016 г. и 2017 г. се състезава за футболния отбор на град Габрово. На 14.01.2018 г. на кастинг набор от 1999 г. до 2000 г. за футболния отбор ЦСКА 1948, Исмет Гюрсел Кемал сред повече от 70 деца е одобрен за състезател в отбора старша възраст на ЦСКА 1948. Една негова голяма мечта "Да се състезава за големите отбори" е изпълнена“.
 
"Написаното от община Добрич  ни прави горди. Но осъзнаваме и каква огромна отговорност носим", пише на официалния си сейт клубът. Представяме ви кратко интервю с Исмет. С уточнението, че още 7 деца от втория кастинг са поканени да тренират в школата на ЦСКА.
 
- Исмет, как се озова на кастинга за школата на ЦСКА?
- Разбрах от фейсбук. Майка ми в момента е в Пловдив за празниците и съм при нея. Реших, че трябва да хвана влака и да пробвам шанса си. За късмет пък един приятел от София ни беше на гости и ме закара на сутринта с колата. Бях спокоен, защото наистина няма какво да губя.

- Разкажи ни повече за себе си?
- Нашите са заминали за  чужбина и са ме оставили 6-годишен в Дома за настаняване в Добрич. Баща ми не го виждам изобщо, а и не искам. По-добре е! С майка поддържам контакти рядко, само когато си идва в България. Иначе работи във Франция, сега ще се местят в Белгия. В Дома в Добрич по цял ден гонех топката. Записах се да тренирам в Добруджа. Понеже ходехме всеки път на лагер в Трявна, ме харесаха в местния тим. После се преместих в Габрово.  Свикнах да се оправям сам в живота. И така вече съм ЦСКА.

- На каква позиция играеш и кой е силният ти крак?
- Играя по крилото, предпочитам дясното, но общо взето нямам претенции, защото играя и с двата крака.

- На кой се стремиш да подражаваш във футбола?
- На Кристиано Роналдо. Няма по-добър на този пост в света.
 
- Любим отбор?
- Реал Мадрид и ЦСКА. Най-големият клуб в света и най-големият в България.
 
- Истинска сензация си в Добрич, общината дори посвещава на теб материал в официалната си страница?
- Направо не мога да повярвам колко хора ми се обадиха. Всички учители и деца в Дома са горди с мен. Нямат търпение да се върна, за да ме поздравят. Аз също съм много горд с тях.
 
- Май има и момиче до теб, което се гордее?
- Така е, имам приятелка. Тя също е от Дом за настаняване. Подкрепяме се взаимно.
Етикети: Исмет, Добрич, ЦСКА, 1948