Известна е четворката за обучението в Лондон по програмата на Проспорт медиа

Публикувано на: 12.02.2018 12:05

Автор: Проспорт.бг

©Проспорт.бг
Окончателно стана известна групата от четирима треньори, на които Проспорт медиа ще даде шанс за обучение във водеща методика.

От 9 април до 15 април в лондонския Чарлтън да изучават работата с подрастващите ще заминат Велизар Христов от Витоша 13 - София, Лъчезар Русев  от Локомитив - Горна Оряховица, Йордан Белчев от ФК Пълдин - Пловдив и Димитър Димитров от малката частна академия Левски спорт за всички.

Велизар Христов ще бъде старши и координатор на групата. Той бе на обучение през януари и в академията на великия Ливърпул.


Велизар Христов

Припомняме, че академията на Чарлтън Атлетик е четвърта от 94 академии в Англия по продуктивности седма в комплексния рейтинг на Футболната асоциация на Англия. След себе си оставя дори традиционни школи, като тези на Ливърпул и Манчестър Сити.

Проспорт Медиа спазва собствената си традиция да дава шанс на треньори от по-малките академии у нас. С новата четворка обучаеми, броят на преминалите през програмата на Проспорт, за последните 14 месеца, е общо 26 български треньори.

Наставниците ще стартират ударно още с пристигането си на 9 април. Преди да се настанят ще гледат и анализират двубоя между Чарлтън и Болтън до 23-годишна възраст.