Любо, Ники и останалите - Rien ne va plus!

Публикувано на: 15.02.2018 18:31

Автор: Петьо Костадинов-Полковника

©Проспорт.бг
16 февруари, петък. 2018 година. Осми кжонгрес на БФС. На него Любослав Пенев ще се яви, като казват главна алтернатива за поста на първи шеф на българската футболна централа. На досегашното управление.

Той няма да успее. Аз ще бъда на конгреса и ще гледам отбилзо. И безпристрастно.

Защо няма да успее Любо?

1. Неговите и на сбора от хора около него публичните изяви, са като разпечатка на картата с черепите след 10 ноември 1989 година. А в нея е заложен крах. Нали помните;
2. Отсъствието на опорни точки. Той, а още повече сбора от хора около него, висят във въздуха. В нищото. Безидейно. Портретно, фотографски;
3. Няма смислено говорене, а бръщолевене с взаимно изключващи се понятия;
4. Съответната тежка степен на ниво на некомпетентност, стигнала върха на неподготвеност с призива политическата власт на държавата да се меси в работата на конгреса;
5. Обща неподготвеност, граничеща с непосилно тежка форма на отсъствие на елементарна обща култура.
6....
7....

Най-значимата фигура във формированието около централния нападател - Николай Илиев, преди месец ни застреля с мощното балонно послание колко силно ще развие футболната игра и заниманието на децата с нея. Цитирам:

"Тук съм, за да заявя позицията си за развитието на българския футбол. Сега имаме 10 000 деца, които тренират футбол. След 10 години те ще бъдат 100 000. Ще работим съвместно с държавата и министерствата. Ще развиваме детско-юношеския футбол..."

Тежко е да си играл години в един прекрасен град, в който се намира най-стария университет в света и да си позволяваш послания непосилни дори за слънчасали алкохолици. Между другото, въпросният университет е основан и построен от ... българи. В Болоня.

Известно ли е на Ники и хаотичния сбор от хора около него, че раждаемостта у нас за изминалата 2017 година е 56 436 бебета. Че само след 2 години, жените у нас ще бъдат със 100 000 по-малко. Съответно да прогнозира и раждаемостта ри тази перспектива. А след събуждането да осъзнае, че за 100 000 невъзможни  за обещанието деца биха били нужни между  3000 и 4000 треньори. Колко и в кои клубове? И още, и още.

Известно ли е на този сбор от хора, че леко над половината от бебетата за 2017 година, а именно 28 775 са родени в точно 4 града - София (15 130), Пловдив (6431), Варна (3816) и Бургас (3398)? След 10 години ще бъдат разселени в опустелите райони на икономически сгазената България или отчита призива на едрия бизнес за внос на работна сила от Индия и Китай? Призив принудителен.

Цялото говорене е заради неистовата болка от усещането за аут. Което обаче залага участниците в него на дузпата. Като ви знам киипърите, то е сигурен гол. За разкош - ала Паненка...