Гротеската на Любо - "Сон Шон Жмо"

Публикувано на: 16.02.2018 18:30

Автор: Петьо Костадинов-Полковника

©Проспорт.бг
Петьо Костадинов,-Полковника
Да довършим темата. Точно в смисъла на прогнозата, Любослав Пенев и сборът на хора около него се сгромолясаха не само пред конгреса, но и пред обществеността с фактически финални нотки на несъстоятелно и ужасяващо компрометиращи стъпки.

Да започнем от така наречения скандал. Недопускането до залата. На Пенев и тези около него, на Дражев. Точно по Устав на НПО Български футболен съюз. Първите точки от дневния ред имаха работен характер, който по никакъв начин не засяга избора на нов президент и претендиращите нямат никакво основание за настоятелност. Доколкото тя води до атрактивни изводи за съветниците. Те пък, съветниците, които Венци Стефанов нарече уважително адвокати, се напъваха, че не им бил даден списък на гласуващите. Вероятно помните, че съвсем наскоро ви обясних, че тази група от хора не е минала предучилищна футболна група, а за съжаление съветниците са завършили съмнително своите правни школи.  Няма такова задължение. Да не говорим за ясните и особени права на всяко НПО. Някой съвсем обърка понятията и ги смеси с политическите процеси.

Когато дойде моментът и те бяха допуснати, някаква русолява госпожа започна да снима с телефон, като Екатерина Захариева Емануел Макрон и бившата му учителка, сега негова застаряла съпруга. Около нея припкаше някакъв субект със сако на позакъснял десен и омазнена коса, който съвсем ми заприлича на един мой доносник, превърнал се в пълна и неуважавана разпоретина във футболния свят.

Любо беше... Сътвори отровно лоша гротеска. Каза на хората от клубовете, че не били футболни и си излезе, но очакваше да го изберат. Е, по-слабо изпълнение не бях виждал. И така ясно принтиран некролог за края на една, във всякакъв план, футболна кариера. Без Седмия конгрес, съм бил официален гост на всички след 1989 година. По грозна неграмотност и неподготвеност на претендиращите за власт, не бях виждал. Безлично. Отвратително.

Добре би било всички спасители да се поскрият. Да прегърнат провинциалните си корени и манталитет и да изчакат някоя и друга година. Защото валякът ще мине през тях. Сигурен съм.

ЗАБЕЛЕЖКА: ПОСВЕЩАВАМ НАПИСАНОТО НА ПАМЕТТА НА ИЛИЯ ПАВЛОВ. 19 ГОДИНИ ПО-КЪСНО! ТАНГРА БАВИ, НО НЕ ЗАБРАВЯ! ЗА ОСТАНАЛИТЕ - КОЕТО КУЧЕ НИ Е ЗАЛАЯЛО - ВСЕ Е ПОБЕСНЯЛО.