Официално: Първа атомна картотекира първия вратар на ЦСКА 1948 за пролетта

Публикувано на: 21.02.2018 16:06

Автор: Проспорт.бг

©sportal.bg
Иван Герасимов
 Първа атомна картотекира Иван Герасимов. Първият вратар в историята на ЦСКА 1948 бе привлечен от "атомните" още в началото на подготовката, взе участие във всички контролни мачове и остави отлични впечатления в треньорския щаб.
 
Разбира се, Герасимов ще има за сериозна конкуренция досегашния титулярен страж Ивайло Върганов. Върганов има голям опит на позицията, реден през 1988 година. Като състезател на Локомотив Мездра, Върганов попадна и в националния отбор за шампионата на Европа за железничари. През есента, в същата лига, но без редовен тренировъчен процес и нормални условия, Герасимов пази за Мизия от Кнежа.
 
След есенния полусезон Първа атомна е на трета позиция, само на 2 точки от втория Бдин и на 9 от фаворизирания тим на Кариана от село Ерден. Момчетата от Козлодуй имаха много поводи за недоволство през първата половина, заради доста съмнителни съдийски отсъждания в периодите, когато дишаха плътно във врата на Кариана.

Още на 25 февруари Първа атомна играе дерби. Гостува във Видин на втория Бдин.
 
През есенния полусезон за козлодуйци се състезаваше талантливия халф, също незаменима част от приключението ЦСКА 1948 Сава Савов. Савов вече е състезател на професионалния Монтана с договор за 2.5 години.