ЦСКА настоя да се плати емблемата

Публикувано на: 22.02.2018 12:34

Автор: Проспорт.бг

©Проспорт.бг
Молба за бавност до Върховен касационен съд пусна днес Никола Газдов, член на УС на ЦСКА 1948, в качеството си на кредитор  на обявения в несъстоятелност ПФК ЦСКА АД. Тя е във връзка с прословутата жалба на Атанас Йосифов Борносузов срещу разпределението на парите за плащане на емблемата на 31-кратните шампиони.

В молбата се обръща внимание, че произнасянето до жалбата се бави вече три месеца. Инструктивният срок в подобни случаи е 2 седмици. Никола Газдов припомня, че лично е внесъл таксата на Борносузов, след като същият дълго време е отлагал даването на въпросните 15 лева.

Целта на молбата е само една - емблемата на ЦСКА да бъде платена максимално бързо, каквото би трябвало да е желанието не само на всеки армеец, но и на всеки честен данъкоплатец.

Фалитът на ЦСКА, който според нашият клуб беше направен умишлено, ощети държавата и частни лица с над 22 милиона лева. Те няма как да бъдат покрити от 8-те милиона лева, с които фирма „Ред Енимълс“ спечели търга за емблемата. Но в обществото ни се създава неприятното усещане, че някой нарочно протаква дори плащането и на тази сума. Надяваме се, че българският съд бързо ще задейства плащането на емблемата на ЦСКА.