София вони на чесън, цървули и лубриканти

Публикувано на: 02.03.2018 09:52

Автор: Петьо Костадинов - Полковника

©tedytitova.blogspot.bg
Следновогодишно, един каскет, който в социалните си контакти си е жива разпоретина, в опит за хвалба, изписа в някакви безмислени територии, че е помогнал ЦСКА да иде там където му е мястото.

Аз твърдя, че той помогна изцяло на този процес. Не успя с Родомир, не успя с Нефтохимик, но целият му труд доведе до 9 септември 2016 година и смъртния акт на великия и все още 39-ти в класацията на УЕФА български клуб в турнира на шампионите. Преди 20 години беше 18-ти в рейтинга, но това вече няма значение. Погребението не бе публично, екзекуцията назидателна.

Хвалбата на пресоната, която хората наричат с различни подигравателни имена вероятно се крие в близостта му до престъпната машинация с настаняването на един провинциален отбор в сърцето на столицата и узурпирането на името и марката, като търговски трик. Не морален или национално отговорен ангажимент, а като трик. Там, където хората са свикнали на трикове и измишльотини, да се говори за етика е, като да обсъждате с присъстващите "Болеро" в чалготека след 12 нощта.

Този тип, представящ се за адвокат на ЦСКА, какъвто никога не е бил, нито на щат, нито без щат се крие, като плъх от запалена факла в дупката тези дни.

Щото имаше "Иху-аху" ден, два, три. Но намесата на държавата, здравата работа на Българския футболен съюз за зелен семафор на машинацията не успя да мине в УЕФА и вече знаем - нищото е Литекс. Автентичен. Със собственото си лого и маркетингов трик в името.Много пъти съм казвал, че прякорът винаги е знакова характеристика.
Александър Сталийски да ме уволни, като младши офицер. Това тръгна от "Труд", поради военното ми образование.

Ето защо е съвсем ясно, когато във футбола у нас се каже ГМО. Няма въпроси. Очевидно такива няма и пред УЕФА. Или пък да ти казват Гелосания, Перхидролния. Някак намирисва на Седмица на модата в Милано. Или пък ПР-ски Потния...

Великият ЦСКА очевадно е велик и от гроба. Защото се чу, че ще заведе дело срещу ГМО за неправомерно използване на емблемата. ЦСКА печелеше големи битки. Тази е голяма, заради историята, но срещу дребни духовно правни и футболни юрдеци.

Все пак, глуповато бе да чакаме УЕФА да уточни, че маркетинговият трик е онова, което всеки незомбиран настояваше още от началото и с което нито политическите еквилибристи, нито трикаджиите се съобразиха.

Нека вървят по пътя си!

Единствено ме смущава наситения полъх на чесън, цървули и лубриканти. София е столица все пак. Дори саждите от кюмура не задушават така.