На българския футбол му липсват последните 7 години, време е за референдум

Публикувано на: 04.03.2018 15:16

Автор: Петьо Костадинов-Полковника

©Проспорт.бг
Не първите, последните 7 години на българския футбол са проблем.

Помните ли решението на БФС за "Б" групите във връзка с отказа на Дунав от участие на старта на пролетния полусезон през февруари  2011 година? Беше променена Наредбата. По угоден начин. В полза на отбора от Делиормана. С вонящия на корупция номер на централата, лидерът Поморие изхвърча на четвърта позиция, а новият проект навакса изоставане. Поморие беше победил на два пъти, а разградчани направили два равни с Дунав.

Помните ли стилистиката на новия проект в елита? Отборът на Ботев Враца беше наричан текезесарски. Феновете на ЦСКА бяха бити в името на една първа титла. Поведението беше: "Мутри от  чалготеки съединявайте се!". Железни пръти, уплашени милицинерстващи полицаи.

Помните ли оранжевия гигант, който в официална клубна позиция се обръщаше към себеподобните си с "господин гелосан"? С установена традиция. Съдии изказващи се на конгрес с твърдение, че са били подкупвани. Съдии с насинени части на лицето...

Помните ли маркетинговия трик от 2016-а? Помните ли, че цялото преструктуриране на първенството завоня на корупция само и единствено в една полза? Нов формат на първенството в името на селяндурския пренос в центъра на София. Помните ли смъртния акт на българския футболен великан от 2016 година. ЦСКА. Убиецът на гиганти.

Помните ли, че на трибуните, на "Армията" Бойко Борисов беше педераст, педераст? Помните ли, че Борислав Михайлов бе наричан мокет, а колаж с кичето на Фелайни красеше трибуните?

Чухте ли, че Бойко вече не е обикновен педераст, а Боби е катализатор на европейските и световните процеси?

Усещате ли, че селските препирни станаха централна тема. Между два клуба, в които българският корен не е аргумент? Усещате ли, че от Делиормана преследват рекорда на ЦСКА  по поредни титли на всяка цена, а оранжевите трикаджии да откраднат историята на ЦСКА?

Чухте ли? Усещате ли? Знаете ли? Мислите ли?

Прочетох някъде един от претендиращите за лидер на фракция, който нарече една дарена май дузпа дебелоочие. Чета, че един носител на надменна арогантност се обръща към същия футболен съюз да подари титлата на разградчани. Ама вярно ли бе?

Ако това е дебелоочие, навеждането на статуквото, при явна подмяна, гологъз салют ли е? Към онзи другия. Коя титла и кой да я подари? Същите, които ви се навеждат и впрегнаха цялата държава ли? И продължават...

Надменната арогантност често плаши. Ако си стреснат старшина, съществува опасност да извадиш плякалото "Макаров" и панически да го изпразниш. Със затворени очи. Но ако си гневен народ, събитията са непредвидими.

Единственият преход към мирно решение е реферундум за нова столица на България. След като селяндурите не могат да избягат от столицата, то тя да избяга от тях.

Българският футбол ли? Той е последна тема.

Основни схеми са:

- пари - навеждане - пари прим;
- паспорт - пари - паспорт прим;
- селяндури - футбол - селяндури прим.