Към и за Калата Стефанов

Публикувано на: 18.03.2018 18:56

Автор: Петьо Костадинов - Полковника

©Проспорт.бг
Петьо Костадинов- Полковника
Преди около час научих подробности около здравословното състояние на Калоян Стефанов от ръководството на ЦСКА 1948. Преди ден нападателят бе подкосен брутално от Кирил Михайлов. Левият защитник на тима от Самоков игра некадърно, загуби топката в центъра и игра просташки грубо срещу Калата в ответното си действие след централната линия. Младият армеец попадна директно в болница в София, транспортиран по спешност.
 
Резултатът. Скъсани са всички връзки на глезена на левия крак. Предстои операция и възстановяване след нея. За публиката е добре да знае, че точно тези връзки не се възстановяват. Те са безвъзвратно загубени. Оперативната намеса няма да ги направи от канап или тел от корабни въжета. 
 
Към Калоян. Малцина, убеден съм, че и той не знае, че голмайсторът за всички времена на България е с напълно скъсани връзки на единия крак. Петър Жеков. Тази неприятна и непоправима травма не е фатална за спортиста, а за тези със силен характер е незначителна. Такава е съдбата на силните. И аргументите на малките.
 
Не се отказвай, Кала! Имаш убийствен талант и и характер. Сигурен съм, че до две години ти ще си част от модата на българския футбол, и че светът ще говори за новия Уейн Рууни от България. Излишно е да ти казвам, че всички сме с теб и вярваме в твоя светъл футболен хоризонт.
 
Покажи им кой е бягал от битка и кой има кохонес за война!
 
ЕТО ПЪЛЕН ЗАПИС ОТ ПЪРВОТО ПОЛУВРЕМЕ И КАСАПСКОТО ВЛИЗАНЕ В ЛЕВИЯ ГЛЕЗЕН НА КАЛОЯН (всичко се развива между 9-а и 10-а минута на видеото):