Два дни в Чарлтън - море от впечатления

Публикувано на: 10.04.2018 22:38

Автор: Проспорт.бг

©Проспорт.бг
Сергей Балтача с българските момчета и сувенир от България
Стажът на Велизар Христов, Лъчезар Русев, Йордан Белчев и Димитър Димитров в Чарлтън по програмата на Проспорт Медиа за достъп до водещи методики върви на един дъх и два дни останаха в историята с море от впечатления.
Още в понеделник групата бе подложена на динамика до задъхване. От среща с институцията Стив Айвъри, през наблюдения на тренировките при най-малките, на отбора до 18 години до двубоя на стадион "Дъ Валей" между Чарлтън и Болтън от шампионата до 23 години.


С папата на английските академии Стив Айвъри

Вторият ден бе с продължителност на заниманията, която в България ще бъде достатъчна за цяла седмица. Естествено, когато в Чарлтън на стаж са пратеници на Проспорт, то те неизбежно попадат под крилото на легендарния капитан на Динамо Киев и национал на Съветския съюз Сергей Балтача. Мистър точност, както го наричаха в Киев, е старши на отбора до 18 години и вече донесе десетки милиони паунда на Чарлтън с кадрите, които подготвя. А и през последната петилетка е диктатор с момчетата на терена, без да се интересува кой е съперникът насреща.

Момчетата са се погрижили пък да бъдат протоколно любезни и организирани от водача Велизар Христов от Академия "Витоша 13" подаряват сувенири от България, а Стив Айвъри е получил клубна фланелка на "Витоша 13".Стажът на младите български наставници продължава до неделя.