Чарлтън се обръща с лице към България, пристига в София

Публикувано на: 15.04.2018 12:04

Автор: Проспорт.бг

©Проспорт.бг
 Завърши стажът на четиримата млади български треньори в Чарлтън. Те оформиха цифрата на 26 наставници от малки академии, които преминаха през последните два сезона по програмата на Проспорт Медиа за достъп до водещи методики във футбола. В Ливърпул, Чарлтън и Фиорентина.
 
Велизар Христов, Лъчезар Русев, Йордан Белчев и Димитър Димитров се представиха отлично в процеса на обучение. Не само ще получат сертификати, но и с поведението си дадоха нов тласък в отношенията с високорейтинговата академия на лондончани.
 
Програмата ще продължи и през следващия сезон. Но през идващата седмица Управителят на Проспорт Медиа ще гостува на методическо съвещание и тестове в Чарлтън, от 23 април в София пък пристига представител на "аддикс", който ще се запознае с работата на някои по-малки, но много динамично развиващи се академии в София. А именно Академия "Национал" и Академия "Витоша'13", както и с работата в академията на Славия. Ще наблюдава включително втория полуфинален мач за Купата на България между Славия и Ботев.