Проспорт Медиа обещава годишна финансова подкрепа на авиацията и специалните сили

Публикувано на: 03.05.2018 09:56

Автор: Петьо Костадинов - Полковника

©Проспорт.бг
Когато преди 4 години Генерал-майор Румен Радев пое командването на Военно-въздушните сили на България се разтревожих. И до днес имам проблеми със съня. Стряскам се от заботаност.Ако предпочитане - концърност.

Цитирам сегашния Президент тогава, в интервю пред колегата военен журналист и мой приятел от десетилетия Евгени Генов, за вестник "Преса", относно летателната подготовка на българските военни пилоти:

"Нормативът в НАТО е 180 часа на година, а установеният санитарен минимум в световен мащаб е поне от 80 часа на година. Ние отдавна сме под всякакви "хигиенни“ норми на нальот и безопасност на полетите. Летим опасно малко часове. Но продължаваме да си изпълняваме задачите благодарение на невероятния професионализъм, себеотрицание и патриотизъм на хората от ВВС."

Аз съм човек с похвална хигиена. Още повече, като узнах чрез средствата за масова информация, че да си вдигнеш бойна машина/машини и да ти направи купона е има-няма 2000 лева.

В тази връзка, поемам ангажимент да помогна с поне 5 покани годишно за общо около едни 10 000 лева, в качеството ми на Управител и мажоритарен собственик на Проспорт Медиа ООД. 2018 година е вълнуваща. Година на мой личен юбилей. На 10-годишнина на Проспрот Медиа ООД, на личен юбилей на майка ми...Дал Господ събития.

За да подобря натренираността и на личния нелетателен състав , то няма да каня отбора по доцелни скокове, а стрелци. Силно и шампионски съм замесен в състезанията по дуелна стрелба с "Калашников". Ще си погърмим по заявени от самите спец сили цели. Няма да прекаляваме. Едни 70 човека с по един пълнител и кой от къде е с благодарност. Трите кутии с патрони (точно 2100 броя, както знаете), също аз ще ги платя, за да живне и търговията. Единствено не обещавам, че на стари години ще събирам гилзи за отчет.

Ако има и други желаещи да помогнат, то можем да се организираме в обществено сдружение с ясни патриотични цели. Неформално. Може и НПО да спретнем. Току-виж ни допуснали до някой богоугоден фонд.