Ал Капоне, дженеръл!

Публикувано на: 06.05.2018 09:18

Автор: Петьо Костадинов - Полковника

©Проспорт.бг
На 05.05.1982 година, в регистрите на ДС, се появява светлият образ на Агент Пампоров. Синът на Пампоров е последният Президент на ЦСКА от април 2016 година. Марионетка в пъзела. По убийството и разделението на достигналата опасно единство, преди две години, червена общност. Тогава бе общност.
 
Възпитаникът на елитната английска образователна система -синът на Пампоров, послушно прие овчаря Николай Паслар за директор на ръководения от него велик клуб. Синът на Пампоров е по-глуповатият авер на един друг, брюкселски възпитаник, роден в Истанбул. Този същият - брюкселският, беше директор във фамилна електронна медия на Пампоров.
 
Този другият, с истанбулското начало, също по фамилна и ДС-линия се налепи, заедно с леля Еми и някои други другари и другарки около проекта "Радев". Нямам бледа представа какви са политическите амбиции на асът Радев, но както вече уточнихме с анализ на марсилския есеист Жан-Пол Бригели - "Когато си роден долу, си оставаш долу: няма социален асансьор".
 
От 05.05.2018 година, т.е. от вчера, Радев е в свредел. Гарван в мотора. Дано се справи с тежката прегръдка на земното притегляне и успее да отвори парашута! Но да се огледа в кабината за каскета. Ще му е нужен.
 
"Защото класата е твърде тромава дума. Олигархията не е класа, а банда. Моделът на тези хора не е нито на Адам Смит (нито Бастиа), нито на Маркс: това е Ал Капоне". Последното също е от Жан-Пол.
 
С риск да се повторя досадно - социален асансьор няма, дженеръл. Онзи другият беше извънредно хитър и ги беше подчинил. За дълго. Но не завинаги. Съветниците ти не се интересуват от теб. А от капитализацията.
 
По Ал Капоне.