Някои размисли от ареста на Зукърбърг

Публикувано на: 08.06.2018 08:24

Автор: Петьо Костадинов - Полковника

©Проспорт.бг
Петьо Костадинов - Полковника
 Няма съмнение, че технологичните разработки за лична кореспонденция от електронни пощи до системи за динамична размяна на съобщения, социални мрежи и мрежи за видеообмен, за електронна търговия и електронна публична информация, гига търсачките и т.н. и т.н.са достижения от зората на нова епоха на технологичното и икономическото разузнаване на Съединените щати. И всички сме на каишката. Все едно европейци, азиатци или ескимоси...
 
Споменавал съм и друг път, че през втората половина на 80-те години на миналия век, българските политически и икономически анализатори в специализираните, непублични издания, заговориха с понятия, като "неоглобализъм" и "неоимпериализъм". Бяха нови и съвършено чужди думи, а поясненията към тях стояха невероятно, като кръпки. Е, оказа се, че са били прави. Разпадна се един изумителен по мащаб съюз, какъвто беше Източният блок, член на когото бяхме. В началото на 90-те вече имахме експлозия на прогнозата, 40 години по-късно живеем със сблъсъка на тази стратегия с почти ледников период на икономическите отношения между големите играчи, земетръсни процеси вътре в Европейския съюз, с огромен айсберг в морето от проблеми и противоречия, носещ името Брекзит.  Справедлив Брекзит. Спокойната и социална Канада вече не е Швейцария на Америка. И тя е във въртопа. Китай. Сериозният баланс, все още, за координираното въртене на земното кълбо...
 
Колко наши наблюдатели днес биха прогнозирали успешно следващите не 40, дори 10 години? Аз бих се загубил в хоризонт от 2. Просто, защото няма да мога да предвидя колко алчни слуги ще излъчим за лидери на следващите избори.
 
На ето такава база се гради вече няколко десетилетия субкултура, която със сигурност, рано или късно ще разпадне обществата и наследниците на библейските автори ще правят човеците не от кал, а от клетка. Индустриално. В името на печалбата. Докато някрая се задавят с парите или бъдат удушени от киборгите, изкуствения интелект и Бог знае още какво в смъртоносните им стратегии. Наследниците на Адам и Ева вече нямат значение. Сред тях единствено важен е Каин. 
 
Свободата е загубена. Тя е само в правото да бъдем наведени в произволна поза. Освен, ако не реагираме, както съпоставимите с нас по територия, население и донякъде в стандарт Словакия и Унгария. 
 
На 6 юни "Политическа група 5", поставя остро въпроса пред Столичния общински съвет за мястото на провеждане на поредната пошлост, наречена София прайд и подкрепена от всякакви лъскави гълтачи на всичко. Хората от групата са хората популярни в обществото. Те направиха и невъзможното пространството около "Александър Невски" вече да бъде свободно и спокойно, да има нощен обществен транспорт за софийското гражданство и още куп рационални ходове, доведени докрай. Най-активни в тази формация са Симеон Славчев, Светльо Витков, Иван Велков, Венци Мицов.
 
Един от тях информира обществото за това във Фейсбук. И го налазиха. Травестити, ментални юрдеци и категорични педерас(т)и. Нагли, смрадливи, непоносимо лепкави. Видях това и се притекох на помощ. В началото аз и бивш вратар, мой приятел. Но и земляк. Факт не без значение за характера. Нещо, като тъповатата част сред "интелигентните" продажници стоеше и заливаше с помия общинския съветник. Стояхме срещу фокусирана в плячката глутница. Сами разбирате, че нямаше как да си играя на лексика с привкус на виенски бал. А минах на директна публикация. С къси и ясни изречения. Естествено в подкрепа на искането тази гадост да се разкара от сърцето на столицата.
 
Отнякъде долетя костюмиран тип, който ми нарисува милионното участие и милионен интерес, всяка година, в Берлин. Ами да. Знам за това. Но и знам, че първият случай, в който следвахме примера на Берлин я докарахме до национална катастрофа. При втория - пак същото. Днес се навъртаме за трети път. За начало - за просешка тояга и да гледаме как минава Северен поток, докато бай Тъп изкърти тръбите на Южен.
 
Един травестит от творческите среди отнесе цялото ми твърдо вербално отношение. Но с ясно декларирана готовност и за директен физически сблъсък, на конкретен адрес в центъра. Никога на педерас(т) фандък няма да пусна. Пък дори да е подкрепян от Фандъкова.
 
Оказа се обаче, че онзи, с берлинските примери е бил крайно деликатен. Защото съм докладван точно от него. И блокиран за 30 дни от Фейсбук. Миналата година, по същото време, ме заключиха веднъж за ден, веднъж за седмица. Очаквам догодина да ме отвлекат към базата в Гуантанамо и да ми видят сметката. Новият шеф на ЦРУ разбира отлично от тези неща.
 
Мотивът да бъда блокиран е, че съм използвал цитирам "омразен език". Работата е там, че българският език никога не може да бъде омразен. Това е моят роден език. Още по-значим факт е моето отлично познанство с него. Над 40 000 публикации само в Проспорт и не по-малко от 5 000 в печатни издания (вероятно двойно повече). Само коментарите ми изискват поне 15 тома с по 300 страници, ако са на хартия. Имам издаден роман, който официално е заведен в архива на Националната библиотека. Езикът и неговото използване не подлежат на оценка от слугинажни плъхове. Авторът съм аз. Омразни не са моите постове, а стратегическата тенденция за рушене на обществата. Невъзможно измеримата алчност на шепа хуманоидни утайки.
 
Та не си мислете, че Фейсбук, Гугъл, Ютюб...са лични на Марк Зукърбърг, Лари Пейдж и Сергей Брин, Чад Хърли, Стив Чен и Джавед Карим...
 
Не, не са. Питайте във Форт Мид, щата Мериленд! 
 
И помнете! Не иде реч за човешки права. За рушене. За стратегия с убийствено самоубийствен финал.