Проспорт Медиа ще има нов директор

Публикувано на: 03.07.2018 20:31

Автор: Проспорт.бг

©Проспорт.бг
Проспорт медиа ще има нов директор. Той ще встъпи в длъжност на 3 септември, в навечерието на 10-ия юбилеен рожден ден на агенцията - 20 октомври.

Той е Светослав Костадинов. Роден на 19 юни 1987 година. Бивш състезател по футбол на Славия, ЛАСК и Адмира Линц от Австрия и германския Вайстал. Обличал е и националната фланелка на България. Вице-шампион на Австрия.

Възпитаник е на НСА "Васил Левски" - специалност "Спортен мениджмънт" , с ръководител на програмата Професор Бисер Цолов. Специализирал е в Спортния университет в Кьолн. Административен директор на Марек в три участия в Шампионската лига на Европа по волейбол. Поканен участник на годишни Гала вечери на европейския волейбол във Виена. Част от Организационния комитет на олимпийски квалификации и финали на Световната лига по волейбол със специална отговорност към националния отбор на Германия. Член на Допинг комисия на състезания по лека атлетика. Повече от 10 години спортен журналист.

От няколко години Костадинов заема висока позиция в Европейския център за управление на американската компания Хюлет-Пакард с отговорности към взаимодействието с Германия и Австрия.


Светослав Костадинов


Под негово оперативно ръководство Проспорт медиа ще премине в нов етап на своето развитие.

Освен родния български, Светослав Костадинов владее отлично говоримо и писмено немски език, много добре английски език, още сърбо-хърватски, руски и испански език.

Паралелно с встъпването в длъжност на новия Директор, Агенция Проспорт медиа подготвя обучението и лицензирането на родения през 1995 година Цветан Тасев в скаутска програма на Футболната асоциация на Англия. Включително преминаването и на второ и трето ниво, нещо което досега не е правено за български професионалист, занимаващ се със скаутинг на млади състезатели в България.

Остават 60 дни до новото начало.