Англия сертифицира скаут на Проспорт

Публикувано на: 14.07.2018 14:08

Автор: Проспорт.бг

©Проспорт.бг
Преди 10 дни информирахме, че Проспорт Медиа стартира процедурата по сертифициране на своя скаут Цветан Тасев по специална програма на Футболната асоциация на Англия, силно непозната у нас и устойчиво авторитетна зад граница. Тя е възможна само и единствено чрез препоръките и колаборацията с водещи клубове от Албиона и невъзможна дори за регистрация, без такъв тип партньорски отношения.През последните два сезона по програмата на Проспорт за достъп до водещи методики 10 избрани от агенцията млади наставници преминаха обучение в колоса Ливърпул (сред тях бе и Цветан Тасев), а 12 в една от четирите най-продуктивни академии в Англия - тази на лондонския Чарлтън.

Страните в обмена останаха изключително доволни и клубовете реагираха  незабавно и позитивно на следващия етап от идеята за обективен обмен на информация по играчи, а не да бъдат използвани скаути, които не познават действителността в България и региона, или такива, които нямата необходимата професионална подготовка.


Цветан Тасев

За лична чест, за чест на Проспорт Медиа и Националната спортна академия "Васил Левски", която завърши преди месец, Цветан Тасев се справи с почти 100 въпроса и казуса в двудневната изпитна сесия, включително свързани със специфичната нормативна уредба на Футболната асоциация, особено при работата с подрастващите.


Цветан Тасев

На 3 септември Проспорт Медиа ще има нов Изпълнителен директор, утвърденият професионалист и полиглот Светослав Костадинов, докато Тасев ще заеме със сигурност позиция на Главен скаут на Агенция Проспорт Медиа. Очаква се ФА  да даде достъп до изпит и на втори представител на Проспорт Медиа около средата на септември. Естествено с любезното съдействие и подкрепа на водещ английски клуб.