Цакат българските професионални футболисти с "топла бира"

Публикувано на: 13.01.2019 20:49

Автор: Проспорт.бг

©Проспорт.бг
Петьо Костадинов- Полковника
 Ще възстановя присъствието си в Проспорт.бг по едва ли очакван начин.
 
Всички сте убедени, че в България има професия "Професионален футболист". Още по-убедени сте, че ЦСКА, когато беше жив извади на светло възнагражденията и с днешна дата клубовете щат-нещат плащат здрави осигуровки, каквато и гимнастика да правят. Поради изискванията за минимално възнаграждение.
 
Футболът у нас, със сигурност, не е желаната индустрия. Но футболът у нас е здрав данъкоплатец. Много мощен данъкоплатец. Със сигурност.
 
А знаете ли, драги ми - съответно БФС, ПФЛ, АПФ..., че такава професия във всичките ...928 страници на Националната класификация на професиите и длъжностите в България няма? Че ако един играч бъде уволнен по справедливия член 331 от Кодекса на труда, че дори и по 325 и той отиде да се регистрира, няма шанс. А ако той е бил състезател в Първа лига е осигуряван доста над средната заплата за страната. Тогава той, например, много по-лесно може да си избере квалификация "Ловец и трапер", с код 6224, отколкото да има претенции на плащал данъци в качеството си на ... професионален футболист в България... Все едно колко години...
 
Знаете ли?
 
Знаете ли, че дори спорните ни по възможности професионални футболисти, са "цакани" с "топла бира" и "студени кебапчета"...!?