Петко Христов - момчето от Ада (ВИДЕО)

Публикувано на: 15.01.2019 10:14

Автор: Проспорт.бг

©Проспорт.бг
Петко Христов
"Момчето, което пристигна от примаверата (втория отбор) на Фиорентина веднага се хвърли в Ада на Лега Про и вкара съперниците в страхопочитание..."

Така преди дни започва кратък портрет за българския централен защитник Петко Христов в "Тернана нюз".

На 19 януари се подновява битката на преотстъпения за обиграване младежки национал срещу Фано. Неговият тим Тернана се намира на отлична позиция за атака на Серия Б. До момента Петко има 11 мача, 8 от които титуляр и 1 гол.За всички експерти на Ботуша има точно един от тази генерация със сходна класа на този пост и това е Алесандро Бастони, също преотстъпен от Интер, с 12 мача през есента, 8 титуляр. Двете момчета бяха лидери през пролетта и на финала между Интер и Фиорентина, на най-големия младежки турнир в света "Виареджо къп". Тогава Петко прелетя по сложно трасе от Испания, само ден след последния мач в европейските квалификации до 19 и игра на макс, само три часа след кацането и придвижването до стадиона, което не остана незабелязано.

Заедно с него в Тернана да отработват рефлексите си в играта са Федерико Джираудо от Торино, Алфредо Бифулко от Наполи, Лоренцо Калегари от Дженоа, Томазо Побега от Милан, Ригоберто Ривас от Интер, Карло Бутич от Торино и други. Всички до един между 18 и 20-годишни.Петко Христов със сигурност минава и за любимец на медиите. Говори вече приятен италиански, дава свободно интервюта, шегува се, излъчва позитивни сигнали, което се харесва на съпътстващата футболната игра гилдия.

Фиорентина. Флорентинците вече започнаха проследяването изкъсо на собствения си играч с оглед бързите му крачки в Тернана и нестихващите добри отзиви. Едно наистина отлично място за трениране и изчистване на грешки в реална обстановка.

А може би не е обстановка. А Ада, както казва Алесандро Лаурети от "Тернана нюз"