България до 16 би Украйна преди минути (ПЪЛЕН ЗАПИС НА МАЧА)

Публикувано на: 20.01.2019 14:05

Автор: Цветан Тасев

©Проспорт.бг
Любомир Божанков
 Селекцията на България до 16 години, водена от наставника Любомир Божанков стартира звучно надпреварата на големия международен турнир в Минск с победа над приемания за фаворит тим на Украйна с 1:0. Още повече, че за разлика от нашите, останалите участници са с година по-големи.

 
Българите изиграха сравнително равностойно първо полувреме, координирани вещо и от своя капитан Димо Кръстев, за да дойде експлозията още в първата минута, след паузата между двете полувремена.
 
Момчетата на Божанков упражниха преса, която доведе до объркване на десния бек на украинците и находчиви действия на Пламен Цончев. Бързакът от сливенския клуб Сините камъни открадна топката, влезе навътре и с отмерен удар по диагонала, с десния крак, от границата на наказателното поле изведе лъвчетата напред, резултат, който се запази до края на двубоя. 

 
В първия мач за деня Словакия победи Литва с 2:0.
 
В момента се играе Израел-Молдова, следват Белгия-Финландия, Беларус-Таджикистан, Исландия-Грузия.
 
Ето и съставът на България в мача:  Ангелов, Пемперски, Петров, Статев (Папазов, 58), Сораков (Боянов, 73), Крастев (к), Цончев (Пенелов, 64), Мавродиев (Стоянов, 64), Калинов, Бучков (Маринов, 41), Бакалов (Атанатос, 73).

 
ТУК МОЖЕТЕ ДА ИЗГЛЕДАТЕ ПЪЛЕН ЗАПИС НА МАЧА: