Андреа заминава за Италия във вторник

Публикувано на: 20.01.2019 21:12

Автор: Цветан Тасев

©Интернет
Андреа Христов
Андреа Христов, централният защитник на Славия, се прибира в България, в понеделник, от лагера на белите в Анталия и във вторник отлита за Италия. Той ще премине медицински прегледи, след които ще подпише и личния си договор с южняците от Козенца.

Роденият на 1 март 1999 година състезател е брат-близнак на Петко Христов, централният защитник на Фиорентина, който е преотстъпен да се обиграва в Тернана, с когото доскоро защитаваха софийския Славия. Андреа и Петко са играчи на младежкия национален отбор. Третият "кон" от отличната генерация, създадена от Иво Градев,централният нападател Калоян Кръстев, се състезава успешно за елитния италиански Болоня.

Всички момчета, както и други българи, са селекция за Серия А на тандема Петьо Костадинов-Полковника, Управител на Проспорт Медиа и Пламен Пейчев, Управител на ПМРС мениджмънт. Двамата обещават най-малко още един хитов трансфер до края на Калчо меркато (италианският трансферен прозорец) на българин, без да изключват изненади и за повече състезатели от България, без задължително те да са от софийски клубове. Но със сигурност на елитна  футболна "писта".