Първа тренировка за Андреа Христов с Козенца (СНИМКИ)

Публикувано на: 25.01.2019 20:59

Автор: Проспорт.бг

©Проспорт.бг
Младежкият национал на България Андреа Христов е вече футболист на Козенца. Бившият защитник на Славия премина в сряда и четвъртък задължителните медицински прегледи, след което парафира договора си.

Днес юношата "белите" проведе и първа тренировка с тима от Серия "Б".

Роденият на 1 март 1999 година състезател е брат-близнак на Петко Христов, централният защитник на Фиорентина, който е преотстъпен да се обиграва в Тернана, с когото доскоро защитаваха софийския Славия. Андреа и Петко са играчи на младежкия национален отбор. Третият "кон" от отличната генерация, създадена от Иво Градев,централният нападател Калоян Кръстев, се състезава успешно за елитния италиански Болоня.

Всички момчета, както и други българи, са селекция за Серия А на тандема Петьо Костадинов-Полковника, Управител на Проспорт Медиа и Пламен Пейчев, Управител на ПМРС мениджмънт. Двамата обещават най-малко още един хитов трансфер до края на Калчо меркато (италианският трансферен прозорец) на българин, без да изключват изненади и за повече състезатели от България, без задължително те да са от софийски клубове. Но със сигурност на елитна футболна "писта".