Купувайте пуканки! Макрон, Любо, Боби, Йовов и Брекзит в един ден

Публикувано на: 07.02.2019 22:56

Автор: Петьо Костадинов - Полковника

©vectorstock.com
В отминаващия си ден Рим се превърна в център на планетарната европейска част.
 
Бялата якичка, Президент на втората икономика на континента отзова посланика на страната във Вечния град. Недоволен от отношението на третата икономика към неговия стил на управление и брутално отношение към протестиращите граждани.
 
Пак в Рим имаше важни за Европейската федерация на футболните асоциации събития, включително избор на нов Изпълнителен комитет. От него, след два мандата, отпадна Борислав Михайлов.
 
Дълги години Европейският съюз и българският футбол не са били в толкова динамично преподраждане на фигурите в и без това сложния пъзел.
 
Англия тепърва ще ни открехва какъв точно е стратегическият замисъл на Брекзит, без договор. Не съм оптимист за нас. Допускам, че Италия ще играе гросмайсторски срещу едно дразнещо нормалния европейски гражданин лоби на т.нар. "отворено общество", олицетворявано от женения за учителката си ученик, драстично газещ границата на търпимия кариеризъм и надменност.
 
У нас, недалеко от Римската баня, реставрирана ужасяващо в рамките на Ларгото ("Ало, Банов съм!"), подобно на историята от Рим се прегрупират лагери.
 
В някоя от телевизиите чух, че Любо Пенев за трети път ще бъде треньор на "Армията". Точно така го обявиха. По-коректно и не може да се каже. Чух, че бил Генерал. Сигурно. Но като му знам бойците съм готов да се обзаложа, че през пролетта ще ври от скандали. А те са така близки до стилистиката на привнесените във футбола представители на други спортове и бизнеси.
 
На Североизток от Римската баня и Ларгото тече паралелен процес. Павел Колев. Високообразован. Като се замисля, точно в този момент във футбола една ръка е достатъчна, за да се изброят адекватните му. Натрупа изключителен опит, създаде мощни връзки. А той го може. Все едно дали ми е симпатичен и дали се харесва на останалите. Дотук - ол профешънъл.
 
Следват  бомбите. Също  днес. Ицо Йовов - Президент и притежател на контролния пакет от акции на "Герена". На пръв поглед се разиграва италиански модел. Президентът не е задължително някой, който "ша въ издържа". Някои избързаха да го обявят за поставено лице. Не бих подценил Ицо. Натрупа огромен опит в разиграването на пасианси. А не само борците са добри в тях. Да не говорим, че би имал силни фигури в съвет около него. Чувам и за Димитър Иванков. Дани Боримиров е ясен участник. Със сигурност, точно в този клуб, никой не би направил такава конфигурация на случаен принцип. Колкото и тази новина да носи напрежение в сектора.
 
Обстоятелства. И на Североизток и недалеко на Изток от Римската баня на Ларгото са налице тежки дългове. Няколко десетки милиона лева. Предстои лицензиране, но и предстоят важни за комбинаторите избори. Намирисва ми, че този път не само политическите играчи ще се пробват на дивидент. Ще го направят и длъжниците. По онази линейна логика: "Танто за кукуриго..."
 
В Делиормана не ги мисля. На пръв поглед не са и интересни. Но ще имат извънредно важна в пасианса роля. Както Берое. Както и Ботев. Разбира се и Черно море, по традиция.
 
Обстановката започва да стои далеч по-натегната от гъделите между Рим и Париж.
 
Пуканките няма да ни стигнат, за да се нагледаме на скандалите и бъркотията през пролетта. А тя ще бъде използвана. Готов съм да се обзаложа, че ще има нова, далеч по-организирана атака към Борислав Михайлов. Но ще се пръсна от смях, ако този път опонент е Агент Якимов. Измисления интелигент на родната футболна среда.
 
И за фон. Хвърляйте по едно око към "Б" група. Там лидерства желан партньор на фалшивата структура на "Армията". Но знае ли се!? Отново с претенция са момчетата на вездесъщият градоначалник на Монтана. И не бих подценил този факт. Дори на бараж. След тях двата клуба с многото пари от някой "римски патриций" вероятно. Но ви гарантирам екшън. Гарантирам сложен живот и на това ниво във футбола у нас.Няколко отбора, водени от чистогенни нарциси.
 
От елита Верея е пътник. Няма как да издържи. Няма и ресурс. Но в баражите бих заложил на тези от "Б". 
 
Купувайте зърно. Няколко месеца ще има зрелище. Пастите няма да бъдат вървежни.