30-те милона лева дълг на "Герена", за 3 години, не са от "Arbeit macht frei!"

Публикувано на: 08.02.2019 22:02

Автор: Проспорт.бг

©Проспорт.бг
Петьо Костадинов- Полковника
От "Герана" ми спряха часовника и още не мога да разместя стрелките. Август 2015 година ми бяха предоставени извлечения от НАП, където ясно се виждаха дълговете към дата 30 юни. Нека повторя - 2015 година.

Ще се самоцитирам за точност, а документите все още се съхраняват в оригинал на едно предпазващо хората място. И така, на 16 август 2015 година, привечер, съм написал:

"Прах в очите бе повикването на Левски в НАП и някои други. Без конкретна информация. Е, точно там реших да ударя и да се знае. Да се знае, че Левски не си плаща сметките от 2012 година и към дата 30 юни задължението към НАП е в размер точно на 5 244 679 лева и 88 стотинки. А само за юни е в размер на 140 347 лева и 51 стотинки.

За юли очаквам да излезе засичане на 24 август.
 
Но с оглед заповядания рекламен договор на мобилен оператор по посока "Герена", то скоро ще имаме спомен за дългове. Договор, за който се чува, че е на стойност 6 000 000 лева. Защо ли?"


Да ви питам - познах ли за мобилния оператор и стойностите на договора?

Не успях да предвидя. Признавам. Резултата от дю дилиджънса, който е направил екипът около Павел Колев.

Дълг на "Герена" в размер на ...ВНИМАНИЕ...над 30 милиона лева. Колко над 30, когато са 30 вече наистина няма кой знае какво значение. Той го обяви днес - 8 февруари 2019 година.

Точно в този момент разбираш колко голям беше Косьо Баждеков. Нито ми е работа, още по-малко страст, но нещо брутално трябва да се е случило от 30 юни 2015 година да надигнеш "финансовата топка" от 5 милиона и нещо над 30. За 3 години и малко - около 30. По 10 на година. И стои въпросът - кой и защо го допуска?

Да, напълно съм съгласен с Павел Колев, че със здрава финансова дисциплина всичко е погасимо и оправимо. А дали изобщо някой има намерение да плаща е тема българска и тема катебейска, нападжийска и каквато щете. Хора с опит в този тип разкостване разказаха играта и на червени и на сини. С тази разлика, че за тези в синьо не съм чул да е подготвена газова камера...

Тези, които се наместиха в електоралните клубове съвсем не изповядват "Arbeit  macht frei!" Не, не. Не са последователи на  Лоренц Дифенбах. Те крадат. Безугледно. Сега. Кеш, в брой и на ръка. Тук-там с офшорки.

ДОПЪЛНЕНИЕ: Изкушавам се да припомня още нещо, което съм написал на 16 август 2015 година:

"Вадя всичко, не заради евтин реваншизъм, а защото твърдях и твърдя, че умишлено не бяха създадени нужните икономически обстоятелства, за да може БФС съвсем нормативно да отстреля ЦСКА. За маска и Локомотив, чийто задължения чувам, че били някакви си милион и половина. Същият Локомотив на Начко и Котето, на който ката ден едни комбайнери трошат буферите.
 
Освен това нека се знае, че онзи с внушената кауза е пале в сянката на гиганта и че стратегиите за умъртвяването на армейския клуб е в София. Както през 1999-а, под контрола на Костав, така и през 2008-а, под контрола на Станишев, така и днес с благословията на Борисов."