Алекс Кирилов елиминира болката в коляното с характер и ще излезе срещу Кротоне

Публикувано на: 15.02.2019 20:54

Автор: Проспорт.бг

©Проспорт.бг
Александър Кирилов
Алекс Кирилов най-вероятно ще се опълчи на болката и ще води нападението на Пескара в края на седмицата. Миналата неделя 17-годишният българин бе изритан грубо в лявото коляно при 0:0 срещу Наполи в Неапол. В началото на седмицата русенецът мина през рехабилитация и болката почти е отшумяла, но се включи в заниманията още в четвъртък, твърдо решен да помогне за силния възход на "делфините" след Нова година. 
 
Тази седмица Пескара домакинства на Кротоне и се очаква да затвърди силните игри през последните кръгове, които изкачиха отбора на четвъртата позиция, а Алекс вкара вече при победата над третия Беневенто.
 
Категоричен лидер в групата е Рома с умопомрачаващата голова разлика 92-16, пред Наполи с 31-12, срещу когото Пескара направи 0:0. За Рома до 17 трябва да се отбележи, че половината момчета на столичани са национали на Италия, а защитата на практика в комплект защитава скуадра адзура.
 
След нова година, от 4 кръга, Кирилов има 2 гола. При гостуването на Беневенто и домакинството на Фоджа.
 
Интересна подробност за Пескара е, че ако се гледат резултатите само от гостуванията, то Алекс и компания са втори, като отстъпват само на категоричния лидер Рома.
 
В конкретния сблъсък статистиката прави двубоя много интересен. Защото Пескара, макар и четвърти в генералното класиране е спорен, като домакин, с едва осма позиция. Кротоне пък, който е едва девети в класирането е сред най-добрите гости - четвърти след отминалия 16-и кръг.
 
На ход е Алекс и неговите съотборници, водени от ентусиазирания Енрико Батисти.