Престъплението "Стефанов" е за тояга!

Публикувано на: 02.03.2019 20:50

Автор: Петьо Костадинов - Полковника

©cska1948.bg
Калоян Стефанов
 1:1 и позитивни футболни емоции белязаха дербито между застрашените от изпадане Надежда Доброславци и Спортист 2009 Своге.
 
Вход свободен и независимо от съществената близост до сръбската граница, за разлика от някои стадиони във вътрешността на страната и столицата, не сръбски сърцеведни мелодии, а мощен рок с AC/DC възвестяваше наближаващото начало на мача, с арбитър често награждаваният Николай Йорданов. Арбитър, който този път нито за миг не стана център на внимание, не ощети никого.
 
Този двубой бе довел и няколко десетки допълнителни фенове, заради наситеното присъствие на класически играчи от ЦСКА 1948 и в двете формации. Калин Дончев, Димитър Захариев, Станислав Желязков, Атанас Кръстев и Калоян Бонев в състава от Доброславци и огненото трио Калоян Стефанов, Йоан Маринов и Георги Божилов в Спортист 2009. Можеха да се видят и други бивши юноши на ЦСКА.
 
Отборът от Искърското дефиле бе значително по-добре подготвен и с подчертано видим по-добър баланс в качеството на линиите.
 
Половин час гостите диктуваха събитията на терена и само изумителните изяви на добре познатия на специалистите Димитър Симеонов-Рибата, спаси Надежда със суха мрежа.
 
Така се стигна до 35-ата минута, когато топката бе изчистена съвършено непредизвикано в ъглов удар. При изпълнението Калоян Бонев се изстреля на първа греда и прокара топката в мрежата и откри резултата, в известна степен нелогично, в полза на домакините..
 
Началото на второто полувреме даде тласък в играта на Доброславци, където в средната линия лидерстваше Наско Кръстев. Дори сините стигнаха и до греда, след изстрел отдалеко.
 
Свогенци натиснаха сериозно и вдигнаха темпото, където все повече и повече личеше класата на Калоян Стефанов. Калата бе съавтор на най-красивия момент през първата част, когато изстреля своя пореден снаряд по фронта на вратата с последвала котешка изява и избиване с дясната ръка на Рибата.
 
Именно Стефанов, в един от поредните си пробиви, матира отново защитниците, подаде прострелно и последва тежък изстрел от зоната около точката за дузпа на Боби Борисов. Рибата и този път бе на своето място, но изстрелът бе толкова тежък, че буквално подгъна китките му и топката едва достигна мрежата с пълен обем около гредата, но зад голлинията.
 
Изводът от мача. Този и тези, които са пречили и пречат на Калоян Стефанов да играе професионален футбол е и са престъпник/престъпници! Те са за класическа присъда с тояги.