0:10 ли? А трансфера на Димо?

Публикувано на: 08.03.2019 17:39

Автор: Проспорт.бг

©Проспорт.бг
Трансферът е завършен.
 От днес, 8 март 2019 година, дефанзивният полузащитник Димо Кръстев, капитан на националния отбор, родени 2003 година, официално е играч на италианския Фиорентина. ФИФА окончателно одобри преминаването му, а преди минути в италианската федерация бе получена и международния сертификат на доскорошния играч на Нефтохимик, записал мачове, включително в първия отбор.
 
След последния мач на турнира в Беларус, наскоро, не остана жив можещ да пише, както и съвършено куци за този занаят, който да не се упражни върху материя, която не познава.
 
Разбира, се злобните потриваха ръце, защото ударът бе стоварен върху селекционера Любо Божанков. А Любо бе бойкотиран от Левски, един пребрандиран отбор от центъра на София и Септември. Общо почти 80 процента от отбора в неговата основа.
 
Турнирът бе за по-големи. Но поради срива на националите, родени 2002 година, бе изпратен отборът, на родени 2003 година срещу по-големи от тях момчета. А това не е без значение на тази възраст.
 
Всички се вторачиха в това 0:10, постигнато от резервите на резервите, но мълчахме, като задавени алкохолици, когато същият отбор победи, при това с отлична игра, не кой да е, а Украйна. Страна с традиционно силни национали на тази възраст, включително вече с призове на най-високо европейско ниво.
 
В резултат на целия комплот, преди два дни Любо Божанков беше уволнен, а на негово място засега назначен провалилия се с 2002 година Марчо Дафчев.
 
Така беше у нас.
 
В същото време познавачите в тази професия си устроиха конкурентен сблъсък. Спечели очаквано Фиорентина. Те са щастливи, щастлив е и Димо Кръстев. С изпълнено обещание тандемът Петьо Костадинов-Пламен Пейчев, че след Андреа Христов най-малко още един българин ще получи шанс да се развива в една от най-силните футболни школи в света. Съвършено случаен факт е, че играчите, които за година и половина преминаха на Апенините са с ръст от 190 см и нагоре. Димо Кръстев е 195 сантиметра, роден на 10 февруари 2003 година. Както всеки има баща, така и той. В неговия случай познат футболен човек. Николай Кръстев. Играл на същата позиция. Емблематичен играч за славните години на Нефтохимик и по-късно на проекта "Черноморец" на "Лазур".
 
Съвсем сигурно е, че никой не знаеше във Фиорентина на кого е син Димо. Не знаеха и другите. Но те не гледаха през прозореца на 0:10. В този мач той дори не игра, за да влязат и останалите. Но нямаше как да не видят лидера срещу Украйна, водачът срещу Таджикистан, реализирал и първия си гол с националната фланелка.
 
Само от Димо зависи дали този пост и №6 ще бъде запазен за бургазлии в националния отбор. Един футболен син също игра на него и стигна до четвърто място в света. Казва се Златко Янков. Златко пък бе съотборник с последния треньор на Димо в Нефтохимик - Диан Петков.

 
До минути Димо ще бъде картотекиран и е налице 99-процентна вероятност да стартира при гостуването на Парма. На 15 март ще се прибере за сбор на националния отбор и два мача срещу Молдова в Сливен. На 22-и и 24 март.