Стойността на цивилизационното различие е ясна - 39 825 000 лева

Публикувано на: 12.03.2019 13:28

Автор: Петьо Костадинов - Полковника

©Проспорт.бг
Петьо Костаданов- Полковника
Казвал съм го и друг път, че аз може и да не си говоря от години с някои, но това не ми пречи да уважавам ума им.

Един от тях направи добър ход с похвалените фенове и липсата на наранени полицаи, след мач, който вече е в неговия актив.

Но класическото и високо образование, способността да използва сложни и наранителни изречения му изиграха лоша шега.

Невинаги отличията в системата на класическата култура, езици и знания са конкурентни на непосредственото усещане за живота и нашето място в него. Особено срещу играчи с опита и рефлексите за непосредствения свят, като Венци Стефанов.

Очевадно е, че цивилизацията се е изстреляла изключително напред и освен поривът към истанбулска конвенция, не успава да навакса инвестициите в различни сфери на мощен обществен интерес.

Излиза обаче, че цивилизационното различие е остойностено. Нещо, което съвсем не очаквах. Мислех, че такъв тип послание има само и единствено язвителна тежест. Надменно сочене с пръст. Нашите 20 000 хиляди срещу вашите 2.

А се оказа, че разстоянието е точно 39 825 000 лева. По-скоро беше. Дистанцията се увеличава.

В армията използваме преди непосредствените бойни действия метода РЕКОГНОСЦИРОВКА. Преведено за хората с каласическо и надплебейско образование, като моето, ще рече ТОЧЕН БИЗНЕС-ПЛАН, СЛЕД ОЩЕ ПО-ЯСНО МАРКЕТИНГОВО ПРОУЧВАНЕ.

Ако високоучените не успяват да се ориентират как се прави в българската футбол, то да се обърнат към Томас Лафчис, например. Би бил добър избор. Човекът, който ги преведе. И когото позабравиха. И който пазейки интересите на своите, умееше да изкаже уважение към конкурентите. Говоря за него, защото бяхме по едно и също време в двата най-мощно враждуващи лагера, преди да се появи страхотно купуващ мачове клуб. Томето беше вълнуващ противник.