Четирима млади български треньори летят за обучение в академията на Пескара

Публикувано на: 14.03.2019 12:45

Автор: Проспорт.бг

©Проспорт.бг
Джузепе Джерия
Александър Капитански, треньор на деца родени след 1 януари 2005 година от РД спорт, Ивелин Петков - Славия, треньор на деца, родени след 1 януари 2006 година, Мартин Герговски - Монтана, треньор на деца, родени след 1 януари 2006 година и Петър Иванов - Национал, треньор на деца родени след 1 януари 2005 и 2011 година са четиримата, които от 2-ри до 8 април ще преминат обучение в академията на италианския Пескара, с Директор Доцент доктор Джезепе Джерия, доскорошен ръководител на академията на Ювентус.

Джерия, който преподава и в треньорската школа "Коверчано", ще бъде гост лектор на методически семинар в София през май.


Александър Капитански

С курса в Пескара, преминалите по програмата на Проспорт Медиа за достъп до водещи методики зад граница за млади треньори, преобладаващо от малки клубове, вече са 30 за две години и половина.


Ивелин Петков

В конкретната четворка нов за програмата е Герговски. Капитански, който от няколко дни е и докторант на Националната спортна академия "Васил Левски" е преминал досега от обученията на Проспорт Медиа през академиите на Чарлтън и Ливърпул, Петков  в Ливърпул и Фиорентина, а Иванов бе част от първата група в английския Чарлтън.


Петър Иванов


Мартин Герговски

Обучението на треньорите е партньорско взаимодействие между Проспорт Медиа, ПМРС Миниджмънт и футболен клуб Пескара.

В академията на Пескара се състезава роденият през 2002 година български централен нападател Александър Кирилов, който прави фурор след Нова година с 5 гола, в 6 мача за тима до 17 години.