Пескара видя брилянтен Анди Христов

Публикувано на: 16.03.2019 00:27

Автор: Проспорт.бг

©Проспорт.бг
Андреа Христов
 Брилянтен Анди Христов изигра пълни 100 минути при гостуването на Пескара за 1:1 и рядко срещаните общо 10 минути продължение на редовното време.
 
Точен, концентриран, безкомпромисен, Анди се грижеше за дясната част на централната защитна тройка на Козенца. Отборът му беше по-добър и не заслужаваше да загуби точки. Той се превърна в "тънката" изненада на стария вълк Бриля. Старшията на ... вълците до последно криеше, че Андреа ще стартира, дори телевизиите обавиха съставите, без Христов. Сайтовете правеха същото. Буквално в последната минута бе извършена промяната и треньорът на Пескара Джузепе Павон нямаше готовност да реагира. 
 
Веднага след почивката Павон вкара мощният уругваец Сянтяго Белини, но силите му стигнаха до неуспешнви опити да се пребори за предимство с младия българин. Анди не даде нито една висока топка на никого.Пресече пасове, отне топки, носеше  напрежение, но не бе надигран него веднъж. Направи едно нарушение при въздушен сблъсък, но точно това "сбиване" респектира точно Белини. Христов не само надскочи 195-сантиметровия нападател при дълга топка, но латиноамериканецът усети безкомпромисния лакът на преотспътения от Славия младежки национал на България.
 
Безсилието на офанзивните играчи на Пескара пред точната игра на Андреа приключи с жълт картон за централния нападател Гаетано Монакело, който бе принуден да брани чест с нарушение в краката отзад, след като беше обезвреден елегантно и футболно, както и неуспелият в опитите си да направи каквото и да било Сантяго Белини. Белини си върна лакътя, но нескопосано в гърдите на Андреа.
 
Стена пред себе си в тази зона срещна и активният Лука Креко. Привлеченият от Лацио играч също усети здравия характер на българина и изпита несгоди в сблъсък с него, което пък беше едва второто от общо две нарушения на Христов за целия мач.
 
Този мач на Андреа Христов срещу един от претендентите за директна промоция в Серия А може да бъде оценен единствено с огромно БРАВО!
 
Припомняме, че Андреа премина в Козенца в средата на подготовката на Славия в Турция и вече направи дебют. Срещу Пескара бе първият му пълен мач. Андреа ще се прибере за мачовете на младежкия национален отбор в Испания идната седмица.