Те не играха срещу Гевгелийска махала

Публикувано на: 26.03.2019 12:09

Автор: Петьо Костадинов - Полковника

©Проспорт.бг
Петьо Костадинов, Полковника
След мача в Косово не един и двама приятели се разлютиха, а един дори заключи, че сборна селекция от Гевгелийска махала би билa много по-футболен опонент от формацията отатък западната ни граница.
 
Това ме накара да си направя труда да ви информирам срещу кого играха и победиха с футбол и характер младежките национали. Дори да прескочим факта, че Финландия, само преди три дни, буквално разглоби Норвегия с 8:3.
 
Нашите момчета, като цяло познаваме. Или поне тези, на които това ни е работата. Но срещу кого играха те. Струва си вниманието, за да търсим отговорност ако българите от мачовете в Марбеля не бъдат подкрепени в следващите години. Те не само победиха с 1:0, но и пропуснаха да имат и по-категоричен резултат в своя актив.
 
Ето къде играят техните съперници от Финландия, за да се избистри картината на контролния успех:
 
Роденият през 1998 година вратар Хуго Кето е страж на английския елитен Брайтън.
 
Аапо Халме, роден през 1998 година е играч на Лийдс с мачове през сезона и за представителния отбор.
 
Роденият през 1998 година Юхани Пикарайнен е кадър на австрийските футболни академии, футболист на Вакер Инсбрук.
 
Юхо Хиверайнен, забележете - роден 2000 година, е играч на финландския вице-шампион и обърнете внимание с 36 мача и 2 гола за отбора.
 
Особен акцент за най-голямата опасност по десния фланг Микаел Соисало, кадър на академията на Мидълсбро, в момента играч на белгийския Жулте Вареген, с цели 20 мача до момента. Именно той видя отблизо майсторството на капитана Петко Христов, който през второто полувреме, при много мощна атака на финландците му отне топката от положение легнал, като с ръце и разви атака за България.
 
Яко Оксанен - също едва роден 2000 година е играч на Брентфорд от Чемпиъншип.
 
Сако Алетупа, роден през 1999 година - внимание- е кадър на Аякс, даден на шведския шампион АИК.
 
Лукас Лингман. Роденият през 1998 година младеж е кадър на шампиона ХИК, а през сезона играе за вице-шампиона Ровониеми с цели 32 мача и 5 гола.
 
Нило Маемпе, 1998 година, е еграч на алетния финландски Интер Турку със 17 мача.
 
Влезлите от резервната скамейка:
 
Кале Катц, роден през 2000 година. С мачове за шампиона ХИК, преотстъпен преотстъпен наскоро на вице-шампиона Ровониеми за обиграване.
 
Роденият през 1999 година Жоел Матсон има нов отбор. Закупен от новия член на елита на Финландия - ХИФК.
 
Йонас Сундман е роден през 1998 година, възпитаник на академията на Астън Вила, в момента в елитния финландски Сейньоен, с 24 мача.
 
Точка.