Димо Кръстев вкара Фиорентина в размисъл

Публикувано на: 03.04.2019 13:30

Автор: Проспорт.бг

©Проспорт.бг
Димо Кръстев
Димо Кръстев само за два месеца от преминаването си в академията на елитния италиански Фиорентина вече вкара в  дилема ръководство.

Високият 195 сантиметра опорен халф бе изтеглен в началото на седмицата при по-големите, възраст до 17 години, а изявите му на тренировките вече поставят въпрос дали да се върне изобщо при по-малките. Неговата възраст, макар и с отлични индивидуални изпълнители е с колебливо представяне, докато тази до 17, с актив от 41 точки дели второто място с Торино и Емполи. Първи във временното класиране, но само с 4 точки преднина, е Ювентус.

Отборът на Фиорентина до 17 се представя с най-силното нападение в групата, с 49 гола от началото на първенството. Има и една от най-силните защити.

Горещата битка в шампионата може да се окаже и пречка, капитанът на националния отбор да се прибере за турнира в Сливен от 13-и до 17 април. Той не е в официален календар, а финалният маратон между академиите в Италия е безпощаден.

Тепърва ще се решава тази седмица дали Димо да играе с връстниците си срещу Специя или с по-големите, в битка за титла или медали, срещу Сампдория.