Българите на късмет за Пескара срещу Палермо на стадио "Адриатико" (ВИДЕО)

Публикувано на: 04.04.2019 22:53

Автор: Проспорт.бг

©Проспорт.бг
Мартин Герговски, Петър Иванов, Алксандър Капитански, Ивелин Петков - от ляво надаясно.
 Четиримата млади български треньори продължават интензивно обучение в академията на италианския Пескара, стартирало на 2 април по програмата на Проспорт Медия за достъп до водещи методики, извън България и в партньорства с ПМРС мениджмънт.
 
Александър Капитански, треньор на деца родени след 1 януари 2005 година от РД спорт, Ивелин Петков - Славия, треньор на деца, родени след 1 януари 2006 година, Мартин Герговски - Монтана, треньор на деца, родени след 1 януари 2006 година и Петър Иванов - Национал, треньор на деца родени след 1 януари 2005 и 2011 вече са в кипежа сред колегите си, а в сряда-вечер бяха сапицални гости на стадио "Адриатико".
 
Четиримата станаха свидетели на ултра драмата на върха в Серия Б, в битката за директна промоция в елита на Италия между Пескара и Палермо, спечелен от домакините, след драматични обрати и отличен футбол.
 
В четвъртък имаха възможност и да поговорят отново с Александър Кирилов.Русенецът е единственият чужденец в отборите на най-високите възрасти преди представителния тим. А именно до 17 и Примавера.


С Алекс Кирилов
 
Планът за обучението е изготвен лично от Доцент Доктор Джузепе Джерия, директор на академията. Джерия ще гостува в България през май. Той ще бъде лектор на обучение в София.
 
Младите наставници ще приключат обучение със занимания в неделя, а в понеделник се прибират да приложат наученото. 
 
Досега Капитански е бил част от програмата за обучения в Чарлтън и Ливърпул. Петков в Ливърпул и Фиорентина. Петър Иванов - в Чарлтън. Нов за програмата е наставникът от Монтана. Роденият в Кнежа треньор Мартин Герговски е нов за програмата на Проспорт Медиа. Досега през нея са преминали 30 млади наставници от цяла България.
 
Достъпът до праграмата е напълно безплатен. А Проспорт Медиа подарява връзките си на специалисти основно от академии у нас, които много трудно биха получили предложение за обучение във водещи школи.