От Никодимов и Пенев до Иван Вутов

Публикувано на: 08.04.2019 19:27

Автор: Проспорт.бг

©vestnikpriatel.com
 Годишнината от победата на ЦСКА над Байерн в първия полуфинален мач за Купата на европейските шампиони, игран на 7 април ни даде повод за размисъл по възрастта и методиките на онзи почти брилянтно балансиран отбор на великия армейски клуб. 
 
Този двубой ни дава повод за размисъл и по още една тема. Извънредно важна тема. Защото преди да се стигне до мача с германския колос, червените се превръщат в диктатори с изключително млад на години отбор.
 
Млад на години обаче е и треньорският тандем Аспарух Никодимов - Димитър Пенев.Те са връстници. А към датата на мача двамата са на навършени 36 (!!!) години.
 
Този факт даде повод да надникнем и проверим възрастта на наставниците в Първа лига. Веднага се забелязва тенденция към тежко застаряване, подобно на първата детеродна възраст в националните особености на новото време. Гранатата е с дръпнат шплент от години. Само Господ знае, към този момент, какви ще бъдат последиците.
 
Ето към дата 7 април каква е възрастовата статистика на треньорите в българския шампионат по реда на класиране на отборите:
 
Стойчо Стоев - навършени 56 години;
Любослав Пенев - 52;
Георги Дерменджиев - 64;
Николай Киров - 43;
Александър Томаш - 40;
Илиян Илиев - 50;
Красимир Балъков - 53;
Сашо Ангелов - 49;
Росен Кирилов - 46;
Иван Вутов - 75;
Бруно Акрапович - 51;
Златомир Загорчич - 47;
Христо Арангелов - 41;
Людмил Киров - 43.